Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Πολάκης: 600 εκατομμύρια ζεστό χρήμα έχει ρίξει το ΕΣΥ στην αγορά



Health view.gr

Περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ έχουν πληρώσει φέτος τα νοσοκομεία σε ληξιπρόθεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά την κοινωνική οικονομία.

Πιο αναλυτικά, για την αποπληρωμή ληξιπροθέσμων των νοσοκομείων ο κ. Πολάκης δήλωσε πως «603.000.000 φρέσκο χρήμα έχει πέσει στην αγορά», καθώς από τα τέλη Ιουλίου έχει πληρώσει 559.577.797 ευρώ από την πρώτη και δεύτερη δόση και από την δεύτερη δόση των 50 εκατομμυρίων έχουν πληρώσει 44.204.000.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι με τροπολογία που θα κατατεθεί, θα επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση. Όπως είπε από την εφαρμογή του μέτρου σε πέντε μόνο νοσοκομεία εξοικονομήθηκαν 1,2 εκατ. ευρώ. Ακόμη είπε ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης τον πρώτο μήνα λειτουργίας του περιέθαλψε 6.200 ασθενείς.

Οι αμοιβές θα είναι ίδιες με του δημόσιου υπαλλήλου, οι συμβάσεις θα είναι 12μηνες και θα μπορούν να επεκταθούν και μέχρι 24 μήνες. Αίτηση μπορούν να κάνουν και άλλοι εργαζόμενοι, εκτός από αυτούς που δούλευαν στην καθαριότητα, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη μοριοδότηση που ενισχύει τους εργαζόμενους που ήδη δουλεύουν στα ιδιωτικά συνεργεία. «Μόνο από 5 νοσοκομεία έχουμε κάνει εξοικονόμηση 1.200.000 ευρώ παρά το ότι αυτά τα νοσοκομεία φέτος αγόρασαν και τον πάγιο εξοπλισμό», είπε.

Ειδική αναφορά έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στον ΕΟΠΥΥ καθώς έχει πληρώσει περισσότερα από 300 εκατ. προς διάφορους παρόχους από τις πρώτες δόσεις των ληξιπρόθεσμων. Ο κ. Πολάκης επεσήμανε ότι «φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ο ΕΟΠΥΥ, δεν συσσωρεύει χρέος και ότι μέχρι στιγμής, έχει εκκαθαρίσει 4 μήνες και τώρα εκκαθαρίζει και τον 5ο μήνα και γίνεται εκκαθάριση στο 100% της υποβολής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου