Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Προσλαμβάνονται 3050 νέοι γιατροί και προσωπικό στο νέο ΠΕΔΥ ! Όλες οι λεπτομέρειες

Τετάρτη 5 Οκτώβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Νέοι γιατροί και υγειονομικοί αναμένεται να προσληφθούν στο νέο ΠΕΔΥ τους πρώτους μήνες του 2017.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του υπουργείου ΥγείαςΣταμάτη Βαρδαρού, συνολικά σε 62 σημεία σε όλη τη χώρα όπου υπάρχουν δημόσιες δομές και θα ενισχυθούν με προσωπικό, θα γίνουν προσλήψεις γιατρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μετά και την απομάκρυνση των παλαιότερων γιατρών του πρώην ΙΚΑ, με το Νόμο Γεωργιάδη.

Οι συμβάσεις των νέων γιατρών που θα στελεχώσουν τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) αλλά και τις υπόλοιπες δημόσιες δομές, θα είναι ορισμένου χρόνου καιαρχικά για τρία χρόνια.


Στόχος είμαι σύμφωνα με τον κ.Βαρδαρό οι 3050 αυτοί γιατροί αλλά και το υγειονομικό προσωπικό να παραμείνουν στο σύστημα και μετά τη λήξη των συμβάσεων τους ώστε να ενταχθούν πλήρως στις δημόσιες δομές.

Τα κριτήρια …νεότητας

Για τη στελέχωση του νέου ΠΕΔΥ θα προτιμηθούν νέοι γιατροί ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν καλύτερα τα σύγχρονα προγράμματα πρόληψης που επιδιώκονται, ώστε σταδιακά ο πληθυσμός να παρακολουθείται υγειονομικά και να υπάρχει μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος.

Στο πλαίσιο αυτό θα τεθούν κριτήρια όπως π.χ. έτος κτήσης του πτυχίου ιατρικής ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ποσόστωση, ώστε να διασφαλιστεί το γεγονός ότι τις θέσεις θα καλύψουν νέοι γιατροί.

Οι πρώτες αιτήσεις θα αρχίσουν να ζητούνται τους πρώτους μήνες του 2017 και σταδιακά, ώστε τον Μάιο ή τον Ιούνιο να μπορεί να προωθηθεί το σχέδιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αν. Γενικού Γραμματέα Σταμάτη Βαρδαρού.

Να σημειωθεί ότι στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχουν προβλεφθεί να δημιουργηθούν 240 ΤΟΜΥ ανεξάρτητα από τις ήδη υπάρχουσες δομές όπως Κέντρα Υγείας κ.λ.π.

7 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΚΤΡΟΧΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΤE ΚΑΘΑΡΟΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΘΑ ΘΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΕΟΙ Η ΠΑΛΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ CLAW BACK ΚΑΙ REBATE ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ.ΒΑΡΔΑΡΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΟΟΣΟ ΑΡΓΑ?ΕΞΗΓΗΘΕΙΤΕ.ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΣΩΣΤΟΣ.ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ?ΑΡΓΑΑ.ΚΟΛΛΗΣΕΣ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΖΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ?ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΡΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΡΕ?ΑΝΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.ΓΓ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΑΜΑΞΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.ΒΑΡΔΑΡΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΑΡΓΑΑ-ΑΡΓΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και θα πληρώνονται με τα χρήματα από το ΕΣΠΑ...Έλεος ρε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με τα παραμύθια σας...Εδώ καταρρέουν τα Νοσοκομεία, φέρνουν κουβέρτες οι ασθενείς από το σπίτι τους, αγοράζουν τις γάζες και τα Betadine, και εσείς τάζετε προσλήψεις στις ανύπαρκτες ΤΟΜΥ..Αλλά μήπως το 2017 θα είστε Κυβέρνηση για να τα κάνετε??..Μια ζωή βλακείες και ψέμματα λέγατε..Εδώ θα κολώσετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΛΑΔΗ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΣΠΑ? ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Κυβέρνηση "πρώτη & τελευταία φορά αριστερά", κλείνει το 30% των αστυνομικών τμημάτων για εξυκονόμιση χρημάτων... Συγχρόνως αναγγέλει την δημιουργία 240 μονάδων υγείας Το.Μ.Α, που το καθένα θα έχει 4 ιατρούς, 2 νοσοκόμες και 1 επισκέπτρια.Μήπως ξέχασε την μανικιουρίστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή