Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΣΙΔΙΚ: Επίκειται συνάντηση με ΕΟΠΥΥ



Στη συνάντηση των δυο μερών θα τεθούν επί τάπητος τα επείγοντα προς επίλυση προβλήματα του κλάδου, καθώς καραδοκούν λουκέτα.


Αύριο ή την Δευτέρα το αργότερο πρόκειται να συναντηθεί, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα επείγοντα προς επίλυση προβλήματα του κλάδου, καθώς καραδοκούν λουκέτα.

Φαινόμενο που ήδη έχει πλήξει 13 διαγνωστικά κέντρα από το 2011 μέχρι σήμερα. Το θέμα είναι ότι η όλη κατάσταση για τον κλάδο επιδεινώνεται και από το γεγονός ότι εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των δύο μερών. Αιτιολογία που έχει δοθεί από την πλευρά του θεσμικού οργάνου του κράτους είναι ότι υπήρξαν κάποιες παραιτήσεις μελών (2) στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και πρέπει να καλυφθούν, έτσι ώστε να ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση με τους παρόχους για τις νέες τους συμβάσεις.

Όσον αφορά την επικείμενη συνάντηση, η πληροφόρησή μας είναι ότι τα θέματα που θα θέσει η ΠΑΣΙΔΙΚ είναι τρία:

Τι θα γίνει με τις πληρωμές του Απριλίου, καθώς ενώ υπήρχε από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ πληροφόρηση ότι θα πιστωθούν εντός του Σεπτεμβρίου, μέχρι στιγμής φαίνεται να μην έχει δοθεί καμία εντολή στις Περιφερειακές Διευθύνσεις έτσι ώστε να ξεκινήσει η εκκαθάριση και στη συνέχεια η οριστικοποίηση των ποσών στους παρόχους.

Πληρωμές Φεβρουαρίου. Υπάρχουν ακόμη αρκετά διαγνωστικά κέντρα που δεν έχουν πληρωθεί ούτε για τον Φεβρουάριο –είτε για παραλείψεις από την πλευρά των διαγνωστικών, είτε λόγω προβλημάτων στη μηχανοργάνωση του ΕΟΠΥΥ- με αποτέλεσμα να αδυνατούν τα κέντρα να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Να ολοκληρωθεί ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας, διευκολύνοντας έτσι και το έργο των παρόχων, προκειμένου να αποφεύγονται λάθη και η συνεργασία να εξελίσσεται ομαλά για όλους.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΚΛΕΙΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.ΕΠΙΤΡΕΞΑΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1991 ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή