Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Πάτρα: Παράνομες οι καθαιρέσεις υπηρεσιακών στελεχών στην Υγεία

- Virus.com.gr

«Φρένο» στις διοικητικές αυθαιρεσίες πολλών Διοικήσεων Νοσοκομείων και ΥΠΕ, που αντικαθιστούν Προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων, κατά παράβαση του θεσμικού πλαισίου, βάζει το Διοικητικό Εφετείο Πατρών.

Κατόπιν αιτήσεως που είχε κατατεθεί, η Πρόεδρος του Γ’ Τμήματος Διακοπών, διέταξε την αναστολή εκτέλεσης δύο σχετικών αποφάσεων του Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (επισυνάπτονται), με τις οποίες καθαιρούνταν Διοικητικά Στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η απόφαση αυτή – αν και προσωρινή, αποτελεί μια πρώτη δικαίωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία έχει παρέμβει επανειλημμένως για το θέμα (εδώ κιεδώ).

Με αφορμή την έκδοση της προσωρινής διαταγής από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, καλεί τα Σωματεία να μην κάνουν αποδεκτές ανάλογες διοικητικές αυθαιρεσίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, επίσης, ο λόγος που το Υπουργείο Υγείας κωλυσιεργεί να πάρει θέση σε σχετική παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ, οφείλεται στο γεγονός ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο για τον τρόπο επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στη Δημόσια Διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου