Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Φύλλο και φτερό" όλες οι ΜΚΟ και οι φορείς του υπουργείου Υγείας



Health view.gr
Δημόσια νοσοκομεία, Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, Ινστιτούτο Παστέρ, Εθνικό Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών, ΕΟΦ, ΟΚΑΝΑ, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, καθώς και ΜΚΟ οι οποίες σχετίζονται με τον τομέα της ψυχικής υγείας και της πρόνοιας, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των επιθεωρητών Υγείας. Οι επιθεωρητές κάνουν «φύλλο και φτερό» τους φορείς του του υπουργείου Υγείας ελέγχοντας μεταξύ άλλων, φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.

Ήδη οι έλεγχοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εντοπίσει σειρά παρατυπιών στις προμήθειες υλικών. Ενδεικτικά έλεγχος που έγινε σε νοσοκομείο των Αθηνών σχετικά με τη διαδικασία προμήθειας και των τιμών ραδιοφαρμάκων, αποκάλυψε ότι ο διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει το 2011 δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη λόγω «λανθασμένων» διακηρύξεων με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να αναγκάζεται να προμηθεύεται εξωσυμβατικά σε υψηλές τιμές για πολύ καιρό. 

Εντοπίστηκε επίσης εταιρεία που πουλούσε στο ΕΣΥ σκεύασμα (ραδιοφάρμακα) 1000 ευρώ (ανά fl), ενώ την ίδια περίοδο το ίδιο σκεύασμα το πουλούσε στα Ιδιωτικά Κέντρα 390-530 ευρώ! 

Από έλεγχο σε νοσοκομείο της Περιφέρειας βρέθηκε ότι Ιδιωτική Εταιρεία χρέωνε ραδιοφάρμακο για τουλάχιστον 6 έτη σε δεκαπλάσια τιμή. Το νοσοκομείο αποδεχόταν αυτή την τιμολόγηση ενώ η προμηθεύτρια εταιρεία απέδωσε την τιμολόγηση σε λάθος! 

Οι έλεγχοι στο ΕΣΥ αφορούν, μεταξύ άλλων, και την «είσοδο» ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, σε νοσοκομείο της επαρχίας, ο έλεγχος αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι το νοσοκομείο καλούσε για ιατρικές πράξεις ιδιώτες ιατρούς και έβαζε να τους πληρώνουν οι ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου