Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ολική επαναφορά στο συνδικαλιστικό μεσαίωνα: οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ως ξένο σώμα για την ΠΦΥ


Έπεσαν οι μάσκες του συνδικαλιστικού μεσαίωνα. Οι συμβεβλημένοι ιατροί εξωθούνται βάσει σχεδίου, σε αποχώρηση από τον ΕΟΠΥΥ. 

Η επιλεκτική στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς και όχι προς τη φαρμακοβιομηχανία και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν φαίνεται να ενοχλεί τον αρθρογράφο του ygeianet. 

Αυτό που ενοχλεί είναι το γεγονός ότι η σχεδιασμένη επιλεκτική στάση πληρωμών προς το ιατρικό σώμα δεν έχει δημιουργήσει το επιθυμητό και σχεδιασμένο ομαδικό κύμα φυγής των ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. 

Μία μαζική αποχώρηση θα βόλευε εξαιρετικά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το νέο σύστημα ΠΦΥ. Το σχέδιο Γεωργιάδη από την ανάποδη. Το κλείσιμο της ιδιωτικής ΠΦΥ. Ώστε να επιτευχθεί αναίμακτα και ανώδυνα ο ενθρονισμός των δημόσιων ιατρείων της γειτονιάς. 

Τριπλός ο στόχος: 

1. Οικονομικός εκβιασμός των ιατρών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα σε συνθήκες εξαθλίωσης. Εύκολη λεία για ελαστικού τύπου εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις πείνας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα ιατρεία της γειτονιάς. 

2. Συστηματική απαξίωση των ιατρών με καταφανή προσπάθεια στοχοποίησής τους ως μεγάλοι υπεύθυνοι των υπερβάσεων. Ταυτόχρονα, οι πραγματικοί υπαίτιοι των υπερβάσεων και του διαχρονικού πάρτι στην υγεία, σβήνονται με έντεχνες "πινελιές" από το κάδρο. 

3. Εξιλαστήριο θύμα για την οργή της κοινωνίας. Η ευθύνη της φυγής από το κρατικοδίαιτο μοντέλο πρέπει να φορτωθεί στους ιατρούς και όχι στην πολιτεία. Αυτό θα δώσει το διαβατήριο για εύκολο πέρασμα στο νέο δημόσιο μοντέλο ΠΦΥ. 


Αποτέλεσμα εικόνας για σκοτεινή διαπλοκήΑπό τον ανώνυμο αρθρογράφο της ιστοσελίδας ygeianet, έγινε αναφορά σε λήψη αποφάσεων της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ χωρίς συνεδριάσεις διοικητικού συμβουλίου, που είναι παντελώς γελοία και στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο αρθρογράφος λασπολογεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σε κάθε περίπτωση η ανοησία του είναι απερίγραπτη και μπορεί να εγείρει νομικά θέματα.

Ο ΠΙΣ συμμετέχει θεσμικά μέσω του Προέδρου του, στις διοικητικές αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, βάσει εξουσιοδότησης για την υπεράσπιση των δίκαιων δικαιωμάτων των ιατρών, μελών των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. 

Ασχέτως του είδους της σύμβασης (συλλογική, κοινή ατομική) των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, παραβιάζεται κατάφωρα η "καρδιά" της σύμβασης με την αδιανόητη στάση πληρωμών, τις επιλεκτικές πληρωμές και τα οριζόντια αναδρομικά κουρέματα. 

Οι ιατροί παραμένουν απλήρωτοι και αδικημένοι από τη σύμβαση, κάτι που αποδεικνύεται εύκολα εν όψει της δικαιοσύνης.  Η ανεπίτρεπτη λασπολογία, η συνδικαλιστική προσπάθεια απαξίωσης και φίμωσης 9.000 συμβεβλημένων ιατρών είναι αποκαρδιωτική και τίθεται στην κρίση του ιατρικού σώματος. Οι ιατροί της ιδιωτικής ΠΦΥ έχουν κατανοήσει πολύ καλά το υποχθόνιο σχέδιο και θα ασκήσουν πλήρως τα νόμιμα δικαιώματά τους. 

Επωνύμως,

Άννα Μαστοράκου

37 σχόλια:

  1. βεβαιως μονο με αγωνα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΕΕ?Κ ΑΝΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ?ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΚΟΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αίσχος και ντροπή. Ασκώ την ιατρική με εντιμότητα και ήθος για πολλά χρόνια. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με ονοματίζει υπερσυνταγογράφο. Ο συνδικαλιστικός κατήφορος, η κατάντια και ο κανιβαλισμός δεν έχει όρια πια. ΕΛΕΟΣ !

      Διαγραφή
    2. Το Κράτος-Μπαταχτσής δημιουργεί την υπερσυνταγογράφηση με την στάση πληρωμών, διότι όταν είναι αδύνατο να επιβιώσει έντιμα ο γιατρός, μοιραία θα εξωθηθεί για λόγους επιβίωσης στην υπερσυνταγογράφηση !

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΜΑΖΕΨΟΥ.

      Διαγραφή
    4. ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ?

      Διαγραφή
  2. κυρια ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ; ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΜΜΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΘΕΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΠΑΓΕΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ. ΚΑΛΕΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΠΙΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ, ΕΕ ;;

      Διαγραφή
    2. Τώρα δηλαδή φταίει ο ΕΟΠΥΥ ή η .......κ. Μαστοράκου ? Ρε πάτε καλά ?

      Διαγραφή
  3. Πληρώνω 20 ευρώ συνδρομή στον ΠΙΣ ετησίως για να έχω σωστή εκπροσώπηση. Είμαι απλήρωτος, λοιδορούμαι ως υπερσυνταγογράφος, αλήτης, λοποδύτης κλπ. Συνδικαλιστική εκτροπή ή εσχάτη προδοσία ;; ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή βλέπω πολλούς συναδέλφους να ανησυχούν για το μέλλον , σας λέω μην αγχώνεστε με τις φαιδρές ΤΟΜΥ την ΠΦΥ και τις άλλες ......ονειρώξεις των Πολάκη/Ξανθού, με ......αγγούρια δεν στήνονται δομές Υγείας τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη . Θα κάνουν καμιά δεκαριά ιατρεία με τους γνωστούς .....πίσω δουλειά και σε έφαγα των κάποτε ΙΚΑ, με .......50χρονες νοσοκόμες που θα βαριούνται να κουνηθούν και με εξοπλισμό ο γιατρός από τα......Jumbo ! Θα μπλέξουν σε ατελείωτες δικαστικές διαμάχες με όλους όσους μετακινήσουν αλλά και με τα νοσοκομεία/μονάδες που θα αποψιλώσουν, θα τους την πέσει η Αντιπολίτευση, θα τους πάει με τις πέτρες ο κόσμος που θα αδυνατεί να εξυπηρετηθεί εκτός αν ο Πολάκης περνάει περαστικός για.....αιμοληψίες ! Κοινώς η ......σχεδιάρα είναι θνησιγενής και γεμάτη αντιφάσεις πχ θα κάνουν ιατρεία της.....γειτονιάς (δηλαδή θέλουν .....τετραψήφιο αριθμό κτιρίων και αντίστοιχο εξοπλισμό !!!!!!) αλλά λένε θα διατηρήσουν και τα (αποψιλωμένα !!!) ΠΕΔΥ που θεωρητικά κάλυπταν τον ίδιο πληθυσμό με την ίδια αποστολή !!!!! Σαν να είμαστε το .......Σουλτανάτο του Μπρουνέι και νάχουμε λεφτά για .....πέταμα ! Αυτό που θα κάνουν θα είναι καμιά 20-30 ιατρεία , με πολύ διαφήμηση (Πολάκηδες με τα ακουστικά να εξετάζουν ......κλπ !) και τελικά με πολύ .....ντομάτα όταν όλοι καταλάβουν ότι η Κυβέρνηση απλώς ......παίζει τους γιατρούς !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΡΕ ΑΕΙ ΑΠΟΚΕΙ ΠΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πικρή αλήθεια και άκου την από ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως ο Άδωνις και ο Βορίδης δεν έφυγαν από τον ......χρΕΟΠΥΥ αλλά .....μετενσαρκώθηκαν σε Μπαταχτσίμη και Γεωργακόπουλο ! Ίδια δικτατορία, ίδια λασπολογία αν και τουλάχιστον οι ακροδεξιοί τουλάχιστον πλήρωναν όταν έπαιρναν καμία δόση από την ΕΕ σε αντίθεση με τους απατεώνες που εμείς βάλαμε ως διοίκηση δυστυχώς ! Το άρθρο του ygeianet είναι κατάπτυστο για ανθρώπους που θέλουν να λέγονται ......Αριστεροί και λειτουργούν ως γραφείο τύπου του .....χρΕΟΠΥΥ ! Η υπερσυνταγογράφηση στον βαθμ΄΄ο που γίνεται πλέον είναι συνέπεια της ληστείας που υφίστανται οι γιατροί και η οποία καθιστά την επιβίωσή τους αδύνατη με νόμιμο τρόπο ! Αν ο ......φεσΟΠΥΥ θέλει να καταπολεμήσει την υπερσυνταγογράφηση , ας καταβάλει τα δεδουλευμένα στην ώρα τους ! Τα περί συλλογικών συμβάσεων και ΠΙΣ είναι μπούρδες και ντρέπομαι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και γιατρός διπλά που τα διαβάζω από άτομα που υποτίθεται πως μας στηρίζουν ! Δηλαδή εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ , δικαιολογούμε την μη καταβολή δεδουλευμένων και το διευθυντικό δικαίωμα επειδή απλά είμαστε .....κυβέρνηση? Όταν δεν κατέβαλε ο Γεωργιάδης χρήματα τι λέγαμε ? Θυμάστε ? Όσο για την ΠΦΥ και τις λοιπές......μπούρδες, η εξώθηση χιλιάδων ιδιωτών ιατρών στην ανεργία , το εξωτερικό και την δημοσιουπαλληλοποίηση για ένα σχέδιο που δεν μπορούμε να στηρίξουμε οικονομικά θα αποδειχτεί Βατερλώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι ιδεοληψίες των Ξανθού /Πολάκη θα στοιχίσουν πολύ ακριβά στην Αριστερά ! Φάγαμε χρόνια να πείσουμε τους ψηφοφόρους του Κέντρου που μας έκαναν κυβέρνηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μοντέρνο Αριστερό κόμμα που σέβεται την ιδιωτική πρωτοβουλία ! Αντιλάμβάνεστε ......μικρόνοες τι επικοινωνιακό και προπαγανδιστικό δώρο θα είναι για τον Μητσοτάκη η .....κολεκτιβοποίηση της Υγείας ?

      Διαγραφή
  6. Προς τον θρασύ ανώνυμο 2.40 , πιστεύεις δηλαδή ότι οι γιατροί μπροστά στην τεχνητή (στα πρότυπα του Στάλιν !) λιμοκτονία που τους επιβάλατε, θα προτιμήσουν την πείνα (και των παιδιών τους !) και την φυλακή ? Είσαι ακόμη ένας βολεμένος της Αριστεράς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΝΑΤΕ ΤΩΡΑ Ε;ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΛΥΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΜΚΑ.ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΝΑΒΗ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ...ΝΟΙΩΣΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΙ...ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΙΚΑ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΑ..ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΙΣ ....ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ.ΠΕΙΝΕΣ.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΘΑ ΨΕΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ....ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΣΩΣ.ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπερσίμη , έχεις πολύ πλάκα !Δώσε κανά .....φράγκο και άσε την φιλοσοφία που πόνεσες τώρα για.....γιατρούς!

      Διαγραφή
    2. Βρε καλώς το τρολ του Μπερσίμη...Πόσα σου δίνει για να λες τις αηδίες που λες???...άστα ρε σούργελο .Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν κάθονται να ακούσουν ένα έμμισθο Μπερσιμολίγουρο "ποκο-πικο" να πετάει την μια αρλούμπα μετά την άλλη και να ανακυκλώνει πάνχαζες ηθικολογίες που δεν έχουν ούτε ψήγμα αλήθειας...Το παραλήρημα μίσους που εκδηλώνεις είναι απόλυτα δικαιολογημένο για ανθρώπους μειονεκτικούς και ελαττωματικούς και αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ψυχοδιανοητική σύγχιση στην οποία βρίσκεσαι..Μάζεψε λοιπόν την επηρμένη αυθάδεια της λεχριτολετσαρίας σου και τράβα σπιτάκι σου να κρεβατωθείς μπας και βρει λίγη ηρεμία η κακομούτσουνη ψυχή σου....

      Διαγραφή
    3. ΑΧΡΗΣΤΟ ΞΩΦΛΗΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ε;Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ...ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ...

      Διαγραφή
  8. Καταλαβαίνεις τι λες 2.40 ? Η αυτοάμυνα αναγνωρίζεται από όλα Τα Δίκαια και όλες τις Θρησκείες ! Για την επιβίωση , οι άνθρωποι .....σκοτώνουν υπάρχει περίπτωση να μην υπερσυνταγογραφήσουν? Μην τους εξωθείτε εκεί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ οι φαρμακοπώλες δίνουν αβέρτα κουβέρτα φάρμακα χωρίς συνταγή και δεν ανοίγει μύτη...αλλά εκεί τα πληρώνει ο ασθενής τσέπα και το κράτος δεν επιβαρύνεται...εκεί όλα καλά και άγια...μην ενοχλήσει κανείς το καθαγιασμένο σώμα των Ελλήνων Επιστημόνων Φαρμακοπωλών...

      Διαγραφή
  9. ΑΑΑΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΠΑΛΙ.ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΦΙΝΑ ΚΛΠΚΛΠ.ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟΠΑ ΜΑ....ΓΙΩΡΓΟ.ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟΤΡΙΦΤΕΣ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ.ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΕΟΠΥΥΤΖΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο πόλεμος ξεκίνησε, το παραμύθι των αριστερών σοβιετο κομουνιστών, οι οποίοι είναι και άσχετοι και ανιστόρητοι, και που νομίζουν ότι με νόμους μπορούν να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία του Ελληνα, θα βρεθούν για τελευταία αυτή τη φορά και πάλι γελασμένοι.
    1 . Να μην υπάρξει λοιπόν καμία παραίτηση, απο τον ΕΟΠΠΥ , Ο ΟΠΟΊΟΣ ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΎΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.
    2 . Αν παρόλα αυτά προταθεί να γίνουν νέες συμβάσεις να γίνουν μόνον μέσω των Ιατρικών συλλόγων και του ΠΙΣ.
    3. Επισχέσεις θα αρχίσουν να γίνονται, έτσι κι αλλιώς , αφού η ευθύνη αφορά την πλευρά που δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα , δηλαδή του ΕΟΠΠΥ
    4. Να κατατεθούν αγωγές εναντίον των υπευθύνων με όνομα και επίθετο που παρά τα αρχικώς , συμφωνηθέντα μεταξύ ιατρών – ΕΟΠΠΥ αλλάζουν μονομερώς επί σχεδόν καθημερινής βάσης τους όρους των έστω και με παρατάσεις συμβάσεων και πάντα εις βάρος των εργαζομένων ιατρών, Ποιός θα υπέγραφε να του υφαρπάζουν τα δεδουλευμένα του και να το ονοματίζουν κλόου μπάκ ;
    5. Να κληθούν να ενισχύσουν οικονομικά τον αγώνα ΟΛΟΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ.
    Είμαστε η Ελλάδα που αντιστέκεται , η Ελλάδα που επιμένει , και όποιος δεν το κατάλαβε , δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει, όπως κάποτε σε ανύποπτο χρόνο έλεγε και ο ποιητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ένας γραφικός -ο Βαρνάβας αν δεν απατώμαι- από ένα γραφικό site που φιλοδοξούσε να είναι η ναυρχίδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία, γράφει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι του...Βέβαια αυτά που λέει δεν ισχύουν αλλά δεν του δίνει και κανείς κάποια σημασία...Θέλει μόνο λίγη προβολή, λίγη δημοσιότητα...Αν τον έβαζαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ως πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θα ήταν από τους φανατικότερους υποστηριχτές τους... Μόνο να ακούγεται θέλει το άτομο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας μας πεί η κυρία Μαστοράκου αν έγινε ποτέ Γενική Συνέλευση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ή έστω αν συνεδρίασε ποτέ το ΔΣ για να προκηρύξει επισχέσεις.
    Ας πεί και όσα είναι σε γνώση της για τις λαθροχειρίες ορισμένων που καταθέτουν 130 παραστατικά επισκέψεων και ζητούν να πληρωθούν για 200. Διασύρουν ή όχι όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς;
    Εν πάσει περιπτώσει για να γίνεται τέτοιος θόρυβος από την ανάρτηση μιάς ιστοσελίδας σημαίνει ότι όντως υπάρχει υπαρκτό πρόβλημα που δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την κα. Μαστοράκου μην την πιάνεις στο στόμα σου. Πολύ έμπειρη συνδικαλίστρια και προπαντός ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Είναι η μόνη που διεκδικεί και δεν παίζει παιχνίδια. Όσο λάσπη και εάν ρίξετε, δεν τη λερώνετε.

      Διαγραφή
    2. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 29/07/16 Ιατροί απλήρωτοι από τον Ιανουάριο / Φεβρουάριο αδυνατούν να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες

      Δελτίο τύπου

      Περίπου 8 – 10% των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για έναν ή και τους δύο πρώτους μήνες του έτους, παρά τις εξαγγελίες περί του αντιθέτου.
      Οι υπέρογκες υποχρεώσεις τρέχουν, η γραφειοκρατία γιγαντώνεται, οι διευθύνσεις αλλάζουν, οι «συνδετήρες» πολλαπλασιάζονται και οι «παρκαρισμένες» ενστάσεις πλέον αποκτούν ηλεκτρονικό χαρακτήρα ( «κούρεμα» γιατί δεν ανοίγει το αρχείο pdf ή jpeg !!! ).
      Από τα χρήματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μόνο 3% (29 εκ) προς το παρόν, προορίζονται για την αποπληρωμή των ιατρών και παρόχων της ΠΦΥ.
      Ευκολότερη η ανεύρεση εικονικού Pokemon παρά πραγματική πληρωμή του ΕΟΠΥΥ στους λογαριασμούς των ιατρών.
      Κατόπιν των ανωτέρω, κοινοποιείται εξώδικη διαμαρτυρία επαναλαμβανόμενης επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ με αφετηρία από 01/08/2016.

      Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας
      Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης

      Διαγραφή
    3. -ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, εφ’εξής σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής των οφειλών σας προς τους ιατρούς-μέλη μας μέχρι την δήλη ημέρα, κατά την οποία αυτές καθίστανται ληξιπρόθεσμες, ως δήλη ημέρα δε ορίζεται η 1η.8.2016 ειδικά για τις οφειλές του μήνα αναφοράς Μαρτίου 2016 (λόγω παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών), η 1η.9.2016 ειδικά για τις οφειλές του μήνα αναφοράς Απριλίου 2016 (λόγω παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών) και από τον μήνα αναφοράς Μάϊο 2016 και για κάθε μήνα αναφοράς εφ’εξής, η 21η ημέρα του τέταρτου μήνα, που τον ακολουθεί, τα μέλη μας θα απέχουν από την διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους σας με κάλυψη της σχετικής δαπάνης από εσάς και θα αξιώνουν την καταβολή της πλήρους αμοιβής τους από τους ασφαλισμένους, αρχής γενομένης από την επομένη της δήλης ημέρας εκάστου μήνα αναφοράς κατά την άνω διάκριση και μέχρι την καταβολή από εσάς των αμοιβών, που αφορούν τον οικείο μήνα αναφοράς, η δε αποχή αυτή θα λαμβάνει χώρα δυνάμει της παρούσας και χωρίς άλλη ειδοποίηση.

      Διαγραφή
    4. Ρε πας .....καλά ?Πως γίνεται να καταθέσεις 130 παραστατικά και να ζητήσεις να πληρωθείς για.....200 ?Υπάρχει τρόπος ? Αν ναι, με .....ενδιαφέρει πολύ !!! Εξήγησέ μου τον σε παρακαλώ !!! Έχουν ξεφύγει πλήρως οι ......μπερσιμοκέφαλοι !!!

      Διαγραφή
    5. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΜΑΙΟ 2016.ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ?ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ CLAW BACK ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ?ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ.
      ΤΟ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ?

      Διαγραφή
  13. Δηλαδή η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκτήσει ποτέ γενικό- οικογενειακό ιατρό,αυτό δηλ που ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ μέσα στο σχέδιο, μεγάλε ! Ρε κοίτα κάτι τελικά που έχει δίκιο η Προεδρίνα.

      Διαγραφή
    2. Βήμα 1. χρεοκοπία των ιατρών ΕΟΠΥΥ, βήμα 2. νέες συμβάσεις ΠΑΑ στα ιατρεία της γειτονιάς, βήμα 3. εκχώρηση τμήματος της ΠΦΥ σε μεγαλοεπιχειρηματίες, βήμα 4. θάνατος της ελεύθερης ιατρικής στην χώρα, βήμα 5. έλεγχος / κομματικά κριτήρια / εντέλλεσθε, σοβιετ ======= Βενεζουέλα !

      Διαγραφή
  14. ΤΕΛΙΚΑ ΕΛΗΞΕ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΚΥΡΗΞΕ Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, ρε μεγάλε. Από σήμερα αρχίζει και "φουντώνει". Κατάλαβαν όλοι τη μεγάλη κοροϊδία. Έσπασαν τα τηλέφωνα !

      Διαγραφή
  15. ΑΚΡΙΒΩΣ...ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΕΛΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απο την εποχή που άρχισε, χρόνια πριν, ο χαρακτηρισμός του γιατρού ως παρόχου και του ασθενούς ως λήπτη υπηρεσιών υγείας ήταν φανερό πως μοναδικό κριτήριο των μεταβολών θα ήταν μόνο το οικονομικό. Νεοσοβιέτ και σκληροί καπιταλιστές σε σύμπνοια επιδιώξεων(και όχι μόνο στην Υγεία) θέλουν να μειώσουν το κόστος της περίθαλψης ασχέτως ποιότητας. Φυσιολογικά χαμένοι και οι ασθενείς και οι γιατροί. Κάναμε,ομως ποτέ πραγματική αυτοκριτική;
    Τα ατομικά συμφέροντα, ο υπερπληθυσμός των γιατρών, η ανεπαρκής εκπαίδευση, οι μεταξύ μας διαμάχες, η χωροταξική κατανομή, η αδιαφορία για το ασφαλιστικό και το ΤΣΑΥ, η ατιμώρητη απώλεια της έξωθεν καλής μαρτυρίας (χρηματισμός, παράνομα ιατρεία, ψευδείς βεβαιώσεις κλπ που μπορεί να τα έκαναν λίγοι,αλλά καταμαρτυρούνται στο σύνολο)ευθύνονται επίσης για την σημερινή μας κατάντια. Ο Βουδούρης (ήταν και στο ΤΣΑΥ, μην το ξεχνάμε)έκανε την αρχή. Κοντός, Γεωργιάδης και λοιποί, κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση. Μπερσίμης και Γεωργακόπουλος μας αποτελειώνουν υβρίζοντες και ψευδόμενοι,υπερπροβάλλοντες τα λάθη μας, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία μας να δούμε το σύνολο,χρησιμοποιώντας και ματαιόδοξους, τυχοδιώκτες, βολεψάκηδες της εκάστοτε εξουσίας. Ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί θα μείνουν λίγοι. Οι πολλοί θα είναι υπάλληλοι κάποιου Βιοκέντρου η κάποιου ιατρείου κρατικής ΠΦΥ αμειβόμενοι ομοίως με ελαστικά ωράρια κλπ και με την επίκληση του "λειτουργήματος"....Σκέψεις από ένα γιατρό εκτός ΕΟΠΥΥ, αλλά το ίδιο σκληρά εργαζόμενου με την ίδια αβεβαιότητα για το εργασιακό του μέλλον και την σύνταξή του.....Ανώνυμος γιατί τα τρολ και όχι μόνον παραμονεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΡΟΧΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΥΒΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ BLOG.ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
      ΤΟ BLOG ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΠΑΤΟΣ.ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ,ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΕΔΩ ΕΑΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ.ΕΑΝ ΜΙΛΑΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΛ,ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ,ΦΑΣΙΣΤΑΣ Κ.Τ.Λ

      Διαγραφή
  17. Να τελειώνουμε με τον εοπυυ.
    Ήρθε η ωρα ο μπερσιμης και ο γεωργακόπουλος να γίνουν σουλτάνοι σε ένα άδειο μαγαζί.
    Δεν έχουν τσιπα και έχουν απο πίσω τσίπρα.
    Ο Μεγαλύτερος Πολιτικός απατεώνας που πέρασε ποτέ απ την Ευρώπη.
    Και φυσικα τι θα μας εφερνε μαζι του?
    Τον καρανικα...
    Τον Πιστολερο Πολακη...
    Τον Δίωκτη των ιδιωτών Γεωργακώπουλο..

    Μαύρο στον ΕΟΠΥΥ.
    Αλλιως ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του.

    Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΠΕΘΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή