Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Προκλητική αδιαφορία για τα προβλήματα συντήρησης στις Βάσεις του ΕΚΑΒ


Στην «τύχη» τους έχει εγκαταλείψει τις Βάσεις του ΕΚΑΒ η Διοίκηση του Φορέα, αγνοώντας προκλητικά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τη διενέργεια των απαραίτητων εργασιών συντήρησης και επισκευής.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου από τις 7 Βάσεις-Στεγάσεις του ΕΚΑΒ, λειτουργούν μόλις οι 5. Όπως αποκαλύπτει το ekabnews.gr, η μία και συγκεκριμένα η Β1 που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης, έκλεισε την Τετάρτη τα ξημερώματα για λόγους υγιεινής, καθώς βούλωσε ο σωλήνας της αποχέτευσης και τα λύματα ξεχύθηκαν μέσα κι έξω από το χώρο. Πέραν τούτου, εξαιτίας της υπερχείλισης στη Βάση εμφανίστηκαν και τρωκτικά. Στο μεταξύ, στην προσπάθεια των εργαζομένων να ενημερώσουν για το περιστατικό, η Διοίκηση εμφανιζόταν διαρκώς απασχολημένη.

Για τον ίδιο λόγο πριν από 2 μήνες έκλεισε η Βάση που λειτουργούσε στην περιοχή της Περαίας (Βάση Α1) κι έτσι παραμένει μέχρι σήμερα.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ-2, παρά την έγκαιρη κι επανειλημμένη ενημέρωση της προϊστάμενης αρχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι προκατασκευασμένοι οικίσκοι και τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, η Διοίκηση δεν προέβη σε καμία ενέργεια.

Εξαιτίας αυτής της αδιαφορίας, συχνά οι εργαζόμενοι και το σωματείο αναγκάζονται με δικά τους χρήματα να επιμεληθούν τη συντήρηση των Βάσεων, αλλά και να προμηθευτούν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την λειτουργία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Βάση (Β1) στο λιμάνι όσο και η Βάση (Α1) στην Περαία βρίσκονται σε κομβικά σημεία και φιλοξενούν τους διασώστες του ΕΚΑΒ που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή. Τα ασθενοφόρα και οι διασώστες, από την στιγμή που έκλεισαν, σταθμεύουν στις υπόλοιπες 5 Βάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται στην εύρυθμη λειτουργία αλλά και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου