Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Σκοτωμός μεταξύ Πατούλη –Βαρνάβα!

Πέμπτη 25 Αύγουστος 2016

Όλο το παρασκήνιο της μεγάλης κόντρας

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 
Health Report.gr

Πόλεμος χαρακωμάτων μεταξύ του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γ.Πατούλη και του μέχρι πρότινος προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Δ.Βαρνάβα.

Ο ένας Δεξιός. Ο άλλος Αριστερός. Οι δύο άνδρες ποτέ δε φαίνεται να είχανιδιαίτερες συμπάθειες μεταξύ τους.

Ο Γιώργος Πατούλης συχνά πυκνά δεχόταν τα πυρά του τέως προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα.

Πλέον όμως φαίνεται πως η διαμάχη μεταξύ των δύο ανδρών έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γ.Πατούλης μέχρι πρόσφατα τηρούσε σιγήν ιχθύος σε όσα του καταλόγιζε ο τέως πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.
Φαίνεται όμως πως ο κόμπος έφθασε πλέον στο χτένι με συνέπεια ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να προβεί σε σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε όταν ο Δ.Βαρνάβας επιτέθηκε εναντίον του Γ.Πατούληεπειδή τοποθετήθηκε για το θέμα της ελονοσίας αλλά και για το νοσοκομείο Σαντορίνης.

«Ο συνδικαλιστής– ορντινάντσα της πολιτικής ηγεσίας που ξεπούλησε την ψήφο των συναδέλφων του είναι επικίνδυνος για την υγεία» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας αναφερόμενος σε συχνές υποστηρικτικές κινήσεις του Δ.Βαρνάβα προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας κόντρα σε όσα διεκδικούσαν οι γιατροί.

Ο Γιώργος Πατούλης

Και συνεχίζει ο κ.Πατούλης: «Σε μια περίοδο όπου τα ζητήματα της δημόσιας υγείας βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των πολιτών, είναι λυπηρό άνθρωποι που υποτίθεται υπηρετούν το χώρο από υπεύθυνες θέσεις, εκπροσωπώντας το ιατρικό επιστημονικό δυναμικό της Πατρίδας μας, να μετατρέπονται σε θλιβερές ορντινάτσες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Τέτοιο θλιβερό παράδειγμα συνδικαλιστή, που βάζει το κόμμα πάνω από την προάσπιση του συστήματος της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της, είναι ο Δ. Βαρνάβας».

Και τα πυρά του προέδρου του ΙΣΑ κατά του τέως προέδρου της ΟΕΝΓΕσυνεχίζονται: «Ο στρατευμένος συνδικαλιστής κι αποτυχημένος πολιτευτής τουΣΥΡΙΖΑ , έχει αναλάβει εργολαβικά να συκοφαντεί όποιον τολμά να αμφισβητήσει την πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Ο Δ. Βαρνάβας που υπήρξε ο …λαλίστατος συνδικαλιστής με την ντουντούκα εν μια νυκτί βουβάθηκε και μετατράπηκε σε όργανο σκληρής κομματικής προπαγάνδας.

Μέσα από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ο συνδικαλιστής – ορντίναντσα των πολιτικών του «αφεντικών» επιτίθεται με ανυπόγραφα τις περισσότερες φορές άρθρα, σε όσους αντιτίθενται στις πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης στον κρίσιμο τομέα της υγείας».

Ο Δημήτρης Βαρνάβας

Ο Δημήτρης Βαρνάβας από την πλευρά του επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Σε χτεσινή μου δήλωση ανέφερα το αυτονόητο: ο κ. Πατούλης ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας δεν έχει καμία θεσμική ιδιότητα ν΄ ασχολείται με ζητήματα που αφορούν σε άλλους Ιατρικούς Συλλόγους ή να ανακινεί πανελλαδικά ζητήματα.

Τον κάλεσα μάλιστα να πάψει να υποκαθιστά τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο κατά τρόπο βάναυσο, προκειμένου να δημιουργεί δική του ατζέντα, ώστε να εμφανίζεται σε ΜΜΕ, προκαλώντας ζητήματα -όπως αυτό της ελονοσίας- για τα οποία τον αποδοκιμάζουν ακόμη και επιφανή στελέχη της αυτοδιοίκησης, όπως ο Πρόεδρος της ΕΝΕ κ. Αγοραστός και ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Μπακογιάννης.

Ο κ. Πατούλης ενοχλήθηκε και απάντησε με έναν οχετό ύβρεων.
Δεν πρόκειται να ανταπαντήσω στις ύβρεις του, διότι ο κ. Πατούλης φαίνεται πως, εκτός από την ψυχραιμία, έχει πλέον χάσει και κάθε φραγμό στις εκφράσεις και τις ενέργειές του».

Πάντως πρόσφατα προκλήθηκε και ένταση μεταξύ του Δημήτρη Βαρνάβα και της νυν ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ επειδή επιχορηγήθηκε το ΠΑΜΕ για συνδικαλιστικές δραστηριότητες.

Μάλιστα η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)υποστήριξε την επιχορήγηση του ΠΑΜΕ έπειτα από απόφαση της νυν ηγεσία της ΟΕΝΓΕ. Να σημειωθεί ότι στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ υπερισχύει η γαλάζια παράταξη.

Αντίστοιχη άγρια κόντρα ξεκίνησε πρόσφατα και μεταξύ του Δ.Βαρνάβα και των φαρμακοποιών καθώς ο τέως πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Καταφέρθηκε κατά των φαρμακοποιών όταν διαπιστώθηκε ότι σε φαρμακεία πωλούνταν προϊόν παράνομα. Υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ.Βαρνάβας: «Όταν ένας επιστημονικός κλάδος δεν προσπαθεί να συγκρατήσει τα μέλη του που επιδίδονται σε αντιποίηση επαγγέλματος χορηγώντας φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού, όταν γεμίζουν τα φαρμακεία με είδη ένδυσης και υπόδησης, ήταν βέβαιο ότι θα έφταναν κάποια στιγμή στο σημείο να εμπορεύονται και νερά για βρέφη».

Η απάντηση ήρθε διά στόματος του αντιπρόεδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννη Δαγρέ: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τύχη για την Τρόικα (σήμερα «Θεσμοί»), και για όσες Κυβερνήσεις την προσκυνούν, να βρίσκει στη χώρα μας «Βαρνάβες» που σπέρνουν έριδες σε όσες πιο πολλές κοινωνικές ομάδες γίνεται, ώστε αυτές να έχουν τα χέρια τους απασχολημένα λόγω διχόνοιας και ψευδεπίγραφων ενοχών αναφορικά με το πόσα «μαύρα πρόβατα» έχει η κάθε μία στις τάξεις της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου