Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Στα “χαρακώματα” για… το βρεφικό νερό


«Λάδι στη φωτιά» της γνωστής κόντρας ανάμεσα στους εκπροσώπους του ιατρικού και του φαρμακευτικού κλάδου, ρίχνει ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας.

Με αφορμή την εντολή Ξανθού για την απόσυρση από τα ράφια των φαρμακείων εμφιαλωμένου νερού με την ένδειξη «για βρέφη» (εδώ), ο κος Βαρνάβας εξαπολύει δριμεία επίθεση στους φαρμακοποιούς, τους οποίους κατηγορεί λίγο έως πολύ για… αδίστακτους εμπόρους που τους υποκινεί το κυνήγι του κέρδους.

«Κυκλοφορούν δεκάδες αγύρτες στην ελληνική κοινωνία. Από τον αλήστου μνήμης Καματερό μέχρι τους κομπογιαννίτες που πουλούν θαυματουργά κομποσκοίνια. Είναι όμως πρώτη φορά που οι φαρμακοποιοί βάζουν στα φαρμακεία τους ένα προϊόν τέτοιας κατηγορίας, το οποίο δεν διαθέτει καμιά επιστημονική τεκμηρίωση» τονίζει.

Ο ΓΓ του ΠΙΣ επαναφέρει, παράλληλα, το θέμα της αντιποίησης ειδικότητας, κατηγορία από την οποία «πηγάζει» η «έχθρα» των δύο κλάδων.

«Όταν ένας επιστημονικός κλάδος δεν προσπαθεί να συγκρατήσει τα μέλη του που επιδίδονται σε αντιποίηση επαγγέλματος χορηγώντας φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού, όταν γεμίζουν τα φαρμακεία με είδη ένδυσης και υπόδησης, ήταν βέβαιο ότι θα έφταναν κάποια στιγμή στο σημείο να εμπορεύονται και νερά για βρέφη» αναφέρει σχετικά.

Οι «βολές» Βαρνάβα δεν θα μπορούσαν να μην εξαγριώσουν τους φαρμακοποιούς, όπως ήταν αναμενόμενο. Η απάντηση ήρθε δια στόματος του Γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Διονύση Ευγενίδη, ο οποίος ωστόσο κράτησε πιο ήπιους τόνους.

«Για άλλη μια φορά ο κ. Βαρνάβας ασχολείται με τους φαρμακοποιούς αντί να ασχολείται με τα κακώς κείμενα του κάδου του. Στο χώρο της ιατρικής όμως, τα ατυχή περιστατικά είναι περισσότερα και με πιο σοβαρές επιπτώσεις» γράφει σε ανάρτησή του στο fb. Και προσθέτει «Ελπίζω κάποια στιγμή να τον φωτίσει ο Θεός να αντιληφθεί ότι ο κόσμος περιμένει από αυτόν να ασχολείται με τα προβλήματα του δικού του κλάδου και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία».

1 σχόλιο:

  1. χαχα δεν παιζονται,ασχετοι εμποροι που μαθαινουν ετικετες απεξω,κομπιναδοροι,κομπλεξικοι που δεν περασαν ΙΑΤΡΙΚΗ.κυριοι και βεβαια εχουμε λογο για το τι κανετε,αλλα η κυβερνηση σας χαιεδευει γιατι τη βγαλατε αν και δεξιατζες.για τα λεφτα πατε και με το διαβολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή