Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Κραυγή ΠΟΕΔΗΝ: Πεθαίνουν οι άνθρωποι σαν «τα σκυλιά στ’ αμπέλι» από την διάλυση του ΕΣΥ



Πεθαίνουν σαν «τα σκυλιά στ’ αμπέλι» οι άνθρωποι από την διάλυση του ΕΣΥ και η κυβέρνηση «πέρα βρέχει» αναφέρει σε εκρηκτική της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ, την Τρίτη, καταθέτοντας αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.

Onmed.gr

Ο «Μαυρογιαλούρος» Πρωθυπουργός, θιασώτης του δόγματος ο σκοπός (εξουσία) αγιάζει τα μέσα (Μνημόνια), ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας το παλικάρι της φακήςκαι ο Υπουργός Υγείας που επιδιώκει να δοξασθεί κρυπτόμενος, παραβλέπουν ότι οι ίδιοι κυβερνάνε αυτό το τόπο και το μόνο που κάνουν είναι να βρίζουν ή να καθοδηγούν τις βρισιές αφού δεν τις καταδικάζουν προς τους Συνδικαλιστές, τους Επιστημονικούς και τους Κοινωνικούς Φορείς, τονίζει η ΠΟΕΔΗν και συνεχίζει:

Με μπόλικη προπαγάνδα και πολλές κορδέλες προσπαθούν να κρύψουν την αυταπόδεικτη πραγματικότητα.
Πεθαίνουν άνθρωποι, δυστυχώς πολλοί, από τις εγκληματικές πολιτικές που ασκεί στο ΕΣΥ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αυτοδιαψεύδονται καθημερινά.

Έδωσαν στην δημοσιότητα στοιχεία για τα περιστατικά που εξυπηρετήθηκαν το πρώτο μήνα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης ΑΕ. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την ΠΟΕΔΗΝ ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας.

Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (καλοκαιρινή φουλ σεζόν) το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης που καταργήθηκε, εξυπηρέτησε περισσότερα περιστατικά, έκανε πολύ περισσότερες μικροχειρουργικές επεμβάσεις και τοκετούς.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία με τα περιστατικά που εξυπηρετήθηκαν πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης.

Στα ψιλά γράμματα γίνεται αναφορά για τις Αεροδιακομιδές Ασθενών προς άλλα Νοσοκομεία της χώρας, που στοιχίζουν αδρά στον φορολογούμενο πολίτη (πάνω από 200.000 ευρώ).

Το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης δίνει στοιχεία για μηδενικές προσλήψεις στο ΕΣΥ και μείωση του προσωπικού επί των ημερών του κου Τσίπρα κατά 4.050.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οι προϋπολογισμοί 2015 – 2016 του Υπουργείου Υγείας εμφανίζουν την κρατική χρηματοδότηση του έτους 2016 μειωμένη κατά 350εκ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2015.

Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας έχουν κατρακυλήσει στο 5% του ΑΕΠ με την υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο δρόμο μαζί μας ως μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, επειδή το 2ο Μνημόνιο προέβλεπε σταδιακή μείωση στο 6% του ΑΕΠ της Δημόσιας Δαπάνης Υγείας.

Ο Αν.Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε το χαμηλό ύψος και είπε στην ΠΟΕΔΗΝ ότι οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας σε ενάμιση χρόνο θα συγκλίνουν με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή εν μέσω Μνημονιακών σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και τον κόφτη των δαπανών να καραδοκεί, η κυβέρνηση έως τέλος του έτους 2017 θα διαθέσει 2,5% του ΑΕΠ επιπλέον στις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας, καθότι ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5%.

Ποιόν δουλεύουν;

Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει και οι πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι «σαν το σκυλί στ’ αμπέλι».
Η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση καθυβρίζοντας τους πάντες.
Μόνο που όμως τρώει πολλά γκολ πια από τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την τακτική τους, όπως επίσης αντιλαμβάνονται ότι τρώνε γκόλ με «κατεβασμένα τα παντελονάκια» από την ΤΡΟΪΚΑ.

Ανατρέχουν στη στατιστική κάθε φορά για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Εδώ κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και όχι με στατιστικά νούμερα.
Διαφωνούμε ότι η ευθύνη βαραίνει μόνο ένα Γενικό Γραμματέα Υπουργείου για το Υγειονομικό Ναρκοπέδιο που μεταβλήθηκε η χώρα μας, εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να χειριστεί τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα βαραίνει τον κο Τσίπρα και συνολικά την κυβέρνηση.

Με ευθύνη του κου Τσίπρα η χώρα μας από πύλη εισόδου των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετατράπηκε σε χώρα εγκατάστασης δεκάδων χιλιάδων και μάλιστα σε κέντρα φιλοξενίας που θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Μην ξεχνάμε την Ειδομένη, το Ελληνικό και τα κέντρα φιλοξενίας που είναι «αχούρια» σε ζητήματα υγιεινής.

Ήταν αναμενόμενη η εμφάνιση μεταδιδόμενων νοσημάτων (ηπατίτιδα, ελονοσία κλπ). Το είχε επισημάνει η ΠΟΕΔΗΝ από την Ειδομένη. Τις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Μονάδες και τα Νοσοκομεία η κυβέρνηση τα άφησε ανοχύρωτα στην αντιμετώπιση της εν λόγω έκτακτης κατάστασης. Αποδεκατισμένα από προσωπικό και με 20% μειωμένο τον προϋπολογισμό τους σε σχέση με πέρυσι. Μόλις τώρα, με καθυστέρηση ενός έτους αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, να προκηρύξει 850 θέσεις προσωπικού στα Νοσοκομεία για να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση σε υγειονομικές υπηρεσίες.

Επειδή όμως η προκήρυξη είναι για πρόσληψη προσωπικού με μεσαιωνικές ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου δεν υπήρξε ενδιαφέρον για συμμετοχή υποψηφίων και οι θέσεις επαναπροκηρύσσονται. Δεν θα καλυφθούν ποτέ. Τα γνωστά επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης. Αν και έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές.

Το ίδιο έπραξαν και τον χειμώνα, με την γρίπη που στοίχισε πολλές ανθρώπινες ζωές.Έκλεισαν 50 κλίνες ΜΕΘ επειδή απολύθηκαν 190 εργαζόμενοι των ΜΕΘ που υπηρετούσαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η κυβέρνηση να προσλάβει τα δικά της παιδιά. Μαγειρεύτηκαν οι λίστες και ακόμη περιμένουμε τις προσλήψεις (500).

Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που είναι στη πρώτη γραμμή κάλυψης των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών συντηρούνται από εράνους, δωρεές και παροχές φορέων, κατοίκων και των ίδιων των εργαζομένων καθώς επίσης από συναυλίες, αφού τα ταμεία τους είναι μείον.

Για την κυβέρνηση οι ανθρώπινες ζωές είναι θέμα στατιστικής.

Διακομίζονται Ασθενείς που η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή από Νοσοκομείο σε άλλο Νοσοκομείο για να βρουν Ιατρό ή κλινική και όταν πεθαίνουν οι Υπουργοί Υγείας το ρίχνουν στη Στατιστική (ποσοστό θνησιμότητας). Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και όχι νούμερα.

Πεθαίνουν άνθρωποι από την διάλυση των Νοσοκομείων και ο κος Τσίπρας και οι Υπουργοί Υγείας «πέρα βρέχει».

Έως τώρα γνωρίζαμε ότι όταν ένας τομέας του κυβερνητικού έργου καταρρέει, παρεμβαίνει ο Πρωθυπουργός, συγκαλεί συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη, συναρμόδιους υπουργούς και μετά καλεί τους συνδικαλιστικούς φορείς για την ανακοίνωση των αποφάσεων – δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Που τέτοιες ευαισθησίες όμως από τον κο Τσίπρα!!! Συνδιαλέγονται κρυφά μόνο με όσους ευλογούν τα γένια της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ να εξαγγείλει ένα σωρό ακόμη ψέματα για προσλήψεις, για αύξηση των Δημόσιων Δαπανών Υγείας, όπως ψέματα ήταν το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συνεχίζουμε λοιπόν να αναδεικνύουμε τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας με στοιχεία.

ΜΕΘ

Κάθε ημέρα στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ για ΜΕΘ βρίσκονται κατά Μέσο Όρο 40 Ασθενείς. Μόνο οι 2 Ασθενείς εξ αυτών βρίσκουν κρεβάτι κατά το πρώτο 24ωρο. Αυτό το λέει το ΕΚΑΒ. Οι υπόλοιποι 38 δίνουν άνιση μάχη με το χρόνο, παραμένοντας διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους Νοσηλείας. Δυστυχώς πολλοί εξ αυτών χάνουν τη μάχη για τη ζωή.


Επίσης αναβάλλονται δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις στα Νοσοκομεία,επειδή στη συνέχεια οι χειρουργημένοι ασθενείς χρειάζονται ΜΕΘ και δεν υπάρχουν. Οι Ιατροί δεν τολμούν τα χειρουργεία. Έτσι πεθαίνουν χωρίς καν να προλάβουν να χειρουργηθούν!!!

Κύριε Τσίπρα, κύριοι Υπουργοί Υγείας, οι πολίτες δικαιούνται ή όχι κλίνη ΜΕΘ τη στιγμή που την έχουν ανάγκη και όχι μετά θάνατον εγγραφόμενοι στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ ή στις λίστες αναμονής των χειρουργείων; Τι φταίει και δεν ανοίγουν οι 200 έτοιμες κλίνες ΜΕΘ; Γιατί οι ανασφάλιστοι που χρειάζονται ΜΕΘ δεν δικαιούνται Νοσηλεία στις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που είναι συμβεβλημένες με τονΕΟΠΠΥ; Ασφαλώς αποφασίσατε ότι οι ανασφάλιστοι έχουν προτεραιότητα στον θάνατο.

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μεγάλη η επικινδυνότητα στις εφημερίες του Λεκανοπεδίου της Αττικής εξαιτίας της διάλυσης των Νοσοκομείων. Πεθαίνουν άνθρωποι διακομιζόμενοι από εφημερεύον Νοσοκομείο σε άλλο εφημερεύον Νοσοκομείο για να βρουν Ιατρούς και κλινική για να βρουν την υγειά τους.

Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων Εφημερίας της Αττικής, λόγω των μεγάλων ελλείψεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και του μεγάλου όγκου περιστατικών παραλαμβάνουν τους διακομιζόμενους Ασθενείς από το ΕΚΑΒ με μεγάλη καθυστέρηση. Ως εκ τούτω χάνεται πολύτιμος χρόνος. Η αναμονή για εξέταση σε εφημερεύοντα Νοσοκομεία μπορεί να ξεπεράσει τις 10 ώρες για Ασθενείς που προσέρχονται μόνοι τους ή με συγγενείς. Εξαιτίας των καθυστερήσεων πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για ασφαλή αντιμετώπιση των Ασθενών.

Ακόμη και στα εφημερεύοντα κύρια Νοσοκομεία κορμός της Αττικής δεν υπάρχουν ειδικότητες Ιατρών και κλινικές με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς διακομιδές Ασθενών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο για την αντιμετώπιση της κάθε πάθησης. Χάνεται πολύτιμος χρόνος. Εξαιτίας αυτού πεθαίνουν άνθρωποι.
Στην Αττική εφημερεύουν τέσσερις ομάδες Νοσοκομείων, μία κάθε ημέρα. Παραθέτουμε τις εφημερίες του τετραημέρου 13-16 Αυγούστου του Λεκανοπεδίου Αττικής, καταγράφοντας ελλείψεις σε Ιατρούς και κλινικές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 24ΩΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ (08:00-08:00 επομένης)

Ομάδα Α΄
(Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», Γ.Ν.Π. «ΤΖΑΝΕΙΟ», Γ.Ν.Α. «ΣΩΤΗΡΙΑ», Γ.Ν.Ν. ΙΩΝΙΑΣ «ΚΩΝ/ΠΟΥΛΕΙΟ» και Γ.Ν.Α. «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» 08:00 – 23:00)

Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Μοναδική εφημερία για όλο τον νομό Αττικής για Αιματολογική, Γναθοχειρουργική, Ενδοκρινολογική, Πλαστ. Χειρουργική, Ρευματολογική και από τις 23:00-08:00 επομένης και για Νευρολογική.

Γ.Ν.Π. «ΤΖΑΝΕΙΟ»
Εκτός από τις παραπάνω κλινικές σε κάθε εφημερία δεν έχει Θωρακοχειρουργική, Νευρολογική και Πνευμονολογική κλινική.

Αν και μοναδικά Νοσοκομεία εφημερίας Τραύματος κανένα από τα δύο δεν έχει Θωρακοχειρουργική κλινική.

Για Νευρολογικά περιστατικά εφημερεύει μόνο το Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» όλο το 24ωρο.
Για Πνευμονολογικά περιστατικά εφημερεύει μόνο το Γ.Ν.Α. «ΣΩΤΗΡΙΑ».
Το Νοσοκομείο «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» δεν έχει Αξονικό.
Για Καρδιοχειρουργικά περιστατικά (διαγνωσμένα που διακομίζονται μέσω ΕΚΑΒ) εφημερεύει μόνο το «ΩΝΑΣΕΙΟ» Κ.Κ.
Για Δερματολογικά περιστατικά εφημερεύει μόνο το Ν.Δ.Ν.Α. «Α. ΣΥΓΓΡΟΣ»
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεκάδες διακομιδές πραγματοποιήθηκαν προς το Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ καθώς ήταν το μοναδικό για όλο τον νομό Αττικής με Πνευμονολογική κλινική για όλο το 24ωρο.
Πολλές διακομιδές προς το Νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» από τα υπόλοιπα Νοσοκομεία εφημερίας.
Πολλές διακομιδές από το Νοσοκομείο «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» στο Γ.Ν.Ν. ΙΩΝΙΑΣ «ΚΩΝ/ΠΟΥΛΕΙΟ» λόγω Αξονικού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 24ΩΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ (08:00-08:00 επομένης)

Ομάδα Β΄
(«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», Γ.Ν.Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» και Γ.Ο.Ν.Κ. «ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» έως 14:30)

Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Αν και νοσοκομείο εφημερίας τραύματος δεν έχει Θωρακοχειρουργική. Σε κάθε εφημερία δεν έχει επίσης Ουρολογική. Η Πνευμονολογική και η Νευρολογική εφημερεύει μέχρι τις 21:00.

Για Νευρολογικά περιστατικά μετά τις 21:00 εφημερεύει μόνο ο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» όπως επίσης για Ρευματολογικά και Οδοντιατρικά περιστατικά όλο το 24ωρο.
Για Καρδιοχειρουργικά περιστατικά (διαγνωσμένα που διακομίζονται μέσω ΕΚΑΒ) εφημερεύει μόνο το «ΩΝΑΣΕΙΟ» Κ.Κ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Δεκάδες διακομιδές από άλλα Νοσοκομεία πραγματοποιήθηκαν προς το Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 24ΩΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ (08:00-08:00 επομένης)

Ομάδα Γ΄
(Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ. , Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ, Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» και Γ.Ν.Α. «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»)

Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ.
Δεν έχει Πνευμονολογική κλινική.

Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ»
Δεν έχει αιμοδυναμικό εργαστήριο (πρωτογενή αντιμετώπιση εφράγματος) από τις 14:30-08:00 επομένης. Η Νευρολογική και η Πνευμονολογική εφημερεύει μέχρι τις 20:00. Αν και νοσοκομείο τραύματος δεν έχει Θωρακοχειρουργική και Γναθοχειρουργική. Δεν έχει Γαστρεντερολογική.

Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ
Δεν έχει αιμοδυναμικό εργαστήριο από τις 20:00-08:00 επομένης. Αν και Νοσοκομείο Τραύματος δεν έχει Θωρακοχειρουργική και Γναθοχειρουργική.

Για Πνευμονολογικά περιστατικά από τις 20:00-08:00 επομένης εφημερεύει μόνο το Γ.Ν.Α. «ΣΩΤΗΡΙΑ».
Για ογκολογικά περιστατικά από τις 15:00-08:00 επομένης δεν εφημερεύει κανένα νοσοκομείο!
Για Καρδιοχειρουργικά περιστατικά εφημερεύει μόνο το Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Για Αιματολογικά περιστατικά εφημερεύει μόνο ο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Για Αγγειοχειρουργικά περιστατικά όλο το 24ωρο και Νευρολογικά (από τις 20:00-08:00 επομένης) εφημερεύει μόνο το Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ.
Για δερματολογικά περιστατικά εφημερεύει μόνο το «Α. ΣΥΓΓΡΟΣ»
Για Ρευματολογικά περιστατικά εφημερεύει μόνο Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ
Κανένα νοσοκομείο της Ομάδας δεν έχει Ψυχιατρική κλινική.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Εμφράγματα δεν αντιμετωπίζονται από την πρώτη στιγμή (κρίσιμο το πρώτο 2ωρο) λόγω της έλλειψης αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ σε κατάλληλο Νοσοκομείο.
Δεκάδες διακομιδές πραγματοποιήθηκαν προς το Νοσοκομείο ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ καθώς ήταν το μοναδικό για όλο τον νομό Αττικής με Αγγειοχειρουργική κλινική όλο το 24ωρο και Νευρολογική κλινική (20:00-08:00)

ΤΡΙΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 24ΩΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ (ΟΜΑΔΑ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΠΡΩΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 08:00-14:30-ΟΜΑΔΑ Δ΄ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΚΑΙ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 14:30-08:00 επομένης)

Ομάδα Δ’
(Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ», Γ.Ν.Ν. «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ», Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» και Γ.Ν.Α. «ΕΛΠΙΣ»)

Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ»
Η Παθολογική, η καρδιολογική και η Νευρολογική εφημερεύει μέχρι τις 22:00. Δεν έχει αιμοδυναμικό εργαστήριο. Δεν έχει Ουρολογική, Πνευμονολογική, Ω.Ρ.Λ., Αιματολογική, Γαστρεντερολογική, Δερματολογική, Νεφρολογική, Οδοντιατρική, Γυναικολογική, Οφθαλμολογική και Ψυχιατρική.

Γ.Ν.Ν. «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»-ΝΙΚΑΙΑ
Δεν έχει Αγγειοχειρουργική, Αιματολογική και Ρευματολογική. Η Πνευμονολογική εφημερεύει μέχρι τις 16:00. Αν και Νοσοκομείο Τραύματος δεν έχει Γναθοχειρουργική.

Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ»
Δεν έχει Νευρολογική, Νευροχειρουργική και Πνευμονολογική. Το αιμοδυναμικό εργαστήριο εφημερεύει έως 14:30.

Για Πνευμονολογικά περιστατικά από τις 16:00-08:00 επομένης εφημερεύει μόνο το Γ.Ν.Α. «ΣΩΤΗΡΙΑ».
Για ογκολογικά περιστατικά από τις 15:00-08:00 επομένης δεν εφημερεύει κανένα νοσοκομείο!
Για Καρδιοχειρουργικά περιστατικά εφημερεύει μόνο το Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Δεκάδες διακομιδές πραγματοποιήθηκαν προς το Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ καθώς ήταν το μοναδικό για όλο τον νομό Αττικής με Πνευμονολογική κλινική (16:00-08:00).
Εμφράγματα δεν αντιμετωπίστηκαν από την πρώτη στιγμή λόγω της έλλειψης αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ στο Λεκανοπέδιο Αττικής επιβαρύνεται με τις συνεχείς διακομιδές Ασθενών από εφημερεύον Νοσοκομείο σε άλλο εφημερεύον λόγω ελλείψεων Ιατρών ειδικοτήτων και κλινικών ακόμη και στα εφημερεύοντα κύρια Νοσοκομεία κορμός, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμιά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δεδομένο ότι τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία εκεί διαθέτουν όλες τις ειδικότητες Ιατρών και κλινικών.

Οι συχνές διακομιδές στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Το ΕΚΑΒ δίνει στη κίνηση 55-60 Ασθενοφόρα πρωί – απόγευμα και 28-30την νύκτα. Τα Ασθενοφόρα είναι σαράβαλα καθότι έχουν διανύσει το κάθε ένα 900.000 χιλιόμετρα. Στο Νομό Αττικής αντιστοιχεί 1 ασθενοφόρο ανά 100.000 κατοίκους ενώ στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διεθνή πρότυπα) αντιστοιχεί 1 Ασθενοφόρο ανά 30.000 κατοίκους. Στην περιφέρεια η κατάσταση είναι «και μη χειρότερα» στις διακομιδές, η οποία επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Με αγροτικά οχήματα γίνονται οι διακομιδές.

Στην Αττική οι συχνές διακομιδές των ιδίων ασθενών, καθώς επίσης τα λιγοστά και σαράβαλα Ασθενοφόρα αυξάνουν το χρόνο διακομιδής ο οποίος μπορεί να στοιχίσει τη ζωή των διακομιζόμενων.

Τι έχουν να μας πουν ο κος Τσίπρας, ο κος Ξανθός και ο κος Πολάκης που ακόμη και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι εμφανής η διάλυση του ΕΣΥ;

Νοσοκομεία εφημερεύουν για τα τραύματα και δεν διαθέτουν θωρακοχειρουργική κλινική ή Ιατρό. Δεν καλύπτονται τα ογκολογικά περιστατικά πολλές ημέρες του μήνα. Γίνονται διακομιδές για Αξονικές, Μαγνητικές τομογραφίες και άλλες διαγνωστικές εξετάσεις, επειδή δεν υπάρχουν ή δεν λειτουργούν τα πεπαλαιωμένα ιατρικά μηχανήματα. Εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν πνευμονολογική κλινική. Εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς αιμοδυναμικό εργαστήριο με αποτέλεσμα να πεθαίνουν άνθρωποι από έμφραγμα, επειδή χάνεται πολύτιμος χρόνος κατά τις διακομιδές.
Δεν υπάρχουν ή δεν λειτουργούν ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα και οι καρκινοπαθείς συνωστίζονται στις λίστες αναμονής με κίνδυνο της ζωής τους.

Για μια σειρά από σοβαρές παθήσεις οι Ασθενείς γίνονται μπαλάκι από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο, λόγω έλλειψης Ιατρών και κλινικών. Όσοι είναι τυχεροί ζουν. Και όμως αντί τα Νοσοκομεία να ενισχυθούν με Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό και Λοιπό Προσωπικό, εξακολουθούν να αποδεκατίζονται με αποτέλεσμα να πεθαίνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.

Τα Νοσοκομεία που διαθέτουν τις περισσότερες κλινικές κατά τις εφημερίες (Νοσοκομεία κορμός) αναπτύσσουν πολλά ράντζα, λόγω αυξημένων εισαγωγών και έλλειψη κλινών. Ασθενείς σε ράντζα. Τριτοκοσμικές συνθήκες Νοσηλείας.
Θα δούμε πολλές τέτοιες ταμπέλες έξω από Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.

Και όμως οι Υπουργοί της κυβέρνησης και ο κος Τσίπρας δείχνουν ευτυχισμένοι!!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα Σωτηρίας του ΕΣΥ από τα εγκαίνια της ΔΕΘ, συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της, εκεί που ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Πέραν της συμμετοχής μας στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 10.9.2016 το απόγευμα, οργανώνουμε Πορεία Σωτηρίας την Παρασκευή 9.9.2016, επτά χιλιομέτρων που την ονομάζουμε το Καραβάνι της Υγείας. θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7.00πμ, θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ.Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Καλούμε σε συμμετοχή τους εργαζόμενους και τους πολίτες για να σώσουμε την Δημόσια Υγεία.

1 σχόλιο:

  1. Σιγά τα......ωά ! Εδώ έρχονται .....μεγαλεία ! ΤΟΜΥ και ΠΦΥ ! Και .....GPU και .....NKVD ! Ακόμη πολλά θα δούμε από τους ......ψυχοπαθείς του ΥΠΥΓ ! Εγώ απεχθάνομαι την ΝΔ αλλά θυμηθείτε το , με τους .....αρλούμπες που τοποθέτησε ο Τσίπρας στο ΥΠΥΓ και τον ......χρΕΟΠΥΥ , η μεγάλη γθορά για αυτόν θα αρχίσει από την Υγεία ! Όσο και αν αντιπαθώ την ΝΔ και τον ότι νάναι Κούλη , το ν/σ για την πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι σχέδιο......κολεκτιβοποίησης της Υγείας , μετατροπής των γιατρών σε ......εργάτες υγείας και θα ζημιώσει τους πάντες ασθενείς, ασφαλισμένους, γιατρούς, κυβέρνηση, χώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή