Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΕΟΠΥΥ: Η ώρα των πληρωμών για γιατρούς-διαγνωστικά! Πως θα πληρώσουν τις επιστροφές

Τρίτη 23 Αύγουστος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Μπορεί να είναι απλήρωτοι κάτι μήνες ήρθε όμως η ώρα του…λογαριασμού προς τον ΕΟΠΥΥ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, τα εργαστήρια αλλά και τα διαγνωστικά κέντρα καθώς ήρθε η ώρα να καταβάλουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ ως clawback από το 2013 έως το 2015.

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που είχε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με εκπροσώπους των παρόχων και ειδικά με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), χωρίς όμως να συμμετάσχουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αντιδρώντας στις αυθαίρετες αποφάσεις για υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων, την ώρα που είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες.

Ο κλάδος με τον τρόπο αυτό δέχεται άλλο ένα χτύπημα μετά και το κούρεμα των τιμών στις εξετάσεις ακόμη και κατά 50%.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ γιατροί, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα θα πρέπει να καταβάλλουν claw back που δεν έχει ακόμη παρακρατηθεί, το ποσό των255 εκ €.

Όπως διευκρινίζει η ΠΟΣΙΠΥ, ο τρόπος που θα παρακρατηθεί αυτό το ποσό δεν θα είναι όπως γινόταν μέχρι σήμερα, δηλαδή περικοπή 2-3 μηνών συγκεντρωτικά, αλλά θα κατανεμηθεί σε 21 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή θα παρακρατούνται κάθε μήνα ποσά περί τα 12 εκ. €.

Να σημειωθεί πάντως ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο ΕΟΠΥΥ καλεί άρον άρον τους γιατρούς και τα διαγνωστικά να πληρώσουν το claw back. 

Ο φόβος της Διοίκησης του Οργανισμού εστιάζεται στην αξιολόγηση της τρόικας που αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις πληροφορίες: «Έρχεται καυτός Σεπτέμβρης με αξιολογήσεις στην Υγεία από την τρόικα! Οι εντολές των δανειστών»

Ο ΕΟΠΥΥ όπως φαίνεται επιχειρεί με κάθε τρόπο να επιταχύνει τις διαδικασίες είσπραξης του CLAW BACK (αυτόματες επιστροφές χρημάτων με την υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης) από όλους τους παρόχους, προκειμένου να παρουσιάσει αυξημένους προϋπολογισμούς κατά την αξιολόγηση των δανειστών.

Οι δανειστές άλλωστε έχουν απειλήσει με νέα μέτρα σε περίπτωση που οι αριθμοί δε…βγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ!

4 σχόλια:

  1. ΚΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το claw back είναι η δικαίωση των κλεπτών και των απατεώνων αφού ότι κλέβεται από τους κλέφτες τα επιστρέφουν και αυτοί που δεν κλέβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. HTAN ΠΟΥ Η ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ.ΡΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛ-ΛΗΣΤΕΣ ΤΙ ΑΦΗΣΑΤΕ Κ ΠΕΡΑΣΕ??? ΣΑΝΟ ΤΡΩΤΕ Η ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ?///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΙΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ,Ο ΜΑΚΑΚΑΣ Ο ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ 2,88 ΤΗΣ ΓΕΝ. ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ.ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΩΡΙΣΤΟΣ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή