Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Συνεχίζεται ο πόλεμος στην ΟΕΝΓΕ για την χρηματοδότηση του ΠΑΜΕ - Επίθεση Βαρνάβα κατά ΔΗΠΑΚ



Η χρηματοδότηση του ΠΑΜΕ από το ταμείο της ΟΕΝΓΕ, έχει δημιουργήσει εκρηκτικό τοπίο στους κόλπους των νοσοκομειακών γιατρών, με τους τόνους και την αντιπαράθεση να ανεβαίνουν σχεδόν καθημερινά.

Onmed.gr

Οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μία την άλλη, οι Ενώσεις Γιατρών Ηπείρου, Ηρακλείου και Ξάνθης ζητούν να επιστραφούν τα χρήματα του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ.Δημήτρης Βαρνάβας, απάντησε με ένα νέο σκληρό σχόλιο κατά της ΔΗΠΑΚ. 

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η «εμπορευματοποίηση» αποτελεί μόνιμη επωδό στις τοποθετήσεις της ΔΗΠΑΚ, της προσκείμενης προς το ΚΚΕ παράταξης στο χώρο της υγείας. Κατά τη ΔΗΠΑΚ όλα τα δεινά της ανθρωπότητας προκαλούνται από την εμπορευματοποίηση και η εξάλειψή της θα οδηγούσε σ΄ ένα υποδειγματικό μοντέλο υγείας, ανάλογο εκείνου που υπήρχε στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος θα ήθελε να συμφωνήσει με τη ΔΗΠΑΚ, υπάρχουν δύο λογικές, χρονικές και πολιτικές ασυνέπειες σ΄ αυτή τη διακήρυξη ιδεών.

ΠΡΩΤΗ. Για να εκλείψουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας πρέπει σύμφωνα με το ΚΚΕ να περάσουμε διαδοχικά από τη δικτατορία του προλεταριάτου στο σοσιαλισμό και να φτάσουμε κάποτε στο κομμουνιστικό μοντέλο διακυβέρνησης, όπου δεν θα υπάρχει καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα, πλην της κρατικής.

ΔΕΥΤΕΡΗ. Εφόσον το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που διατηρεί σήμερα δεκάδες επιχειρήσεις, οι οποίες μάλιστα λειτουργούν με όλους τους κανόνες του καπιταλισμού, είναι παράδοξη η απαίτηση να καταργηθεί η επιχειρηματικότητα για τους υπόλοιπους πολίτες στην ελληνική κοινωνία.

Μάλιστα τα στελέχη της ΔΗΠΑΚ αρνούνται οιανδήποτε διαπραγμάτευση στην άποψη περί «εμπορευματοποίησης». Εάν στις ανακοινώσεις που εκδίδουν οι Ενώσεις Γιατρών και η ΟΕΝΓΕ υπάρξει απόπειρα, αντί της «εξάλειψης της επιχειρηματικότητας», να συμπεριληφθεί η έκφραση «έλεγχος και περιστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας» εκδηλώνεται σφοδρή αντίδραση εκ μέρους της ΔΗΠΑΚ.

Εντέλει, αν και χιλιοειπωμένο, δεν παύει να είναι κατάλληλο για την περίσταση το παλιό ρητό: εάν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου