Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

“Μπλόκα” εφοριακών έξω από τα ιδιωτικά ιατρεία – Θα ζητούν αποδείξεις από τους ασθενείς

Οι ελεγκτές θα ζητούν το προβλεπόμενο παραστατικό παροχής υπηρεσιών και πληροφορίες για τις υπηρεσίες που τους παρείχαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί.
“Μπλόκα” εφοριακών έξω από τα ιδιωτικά ιατρεία – Θα ζητούν αποδείξεις από τους ασθενείς

Αυστηρούς φορολογικούς ελέγχους έξω από τα ιδιωτικά ιατρεία προαναγγέλλει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
IATRONET.gr

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, έχει δοθεί εντολή να περιμένουν ελεγκτές έξω από τα ιατρεία και να ζητούν από τους ασθενείς πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη και την έκδοση αποδείξεων.

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί έτσι να καλύψει τα φορολογικά κενά που έχουν προκύψει από την κατάργηση του βιβλίο
Ο κ. Πιτσιλής έχει δώσει εντολή να αυξηθούν οι έλεγχοι σε κλάδους με υψηλή παραβατικότητα, η οποία θα προσδιορίζεται από τα στοιχεία του αρχείου της υπηρεσίας και από έγγραφη πληροφόρηση (δελτία πληροφοριών, καταγγελίες φορολογουμένων).

Το συνεργείο ελέγχου θα ζητεί από τους πολίτες το προβλεπόμενο παραστατικό παροχής υπηρεσιών και πληροφορίες για τις υπηρεσίες που τους παρείχαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από δέκα αποδείξεις ή η αξία των αποδείξεων που δεν εκδόθηκαν ξεπερνά τα 500 ευρώ, τότε θα επιβάλλεται άμεσα το μέτρο του σφραγίσματος του ιατρείου για 48 ώρες.
Βούληση

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σχολίασε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμβιβασθεί με τα φαινόμενα φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφθοράς:

“Είναι δεδομένο ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να συγκρουστούμε με αυτά τα φαινόμενα και αυτά που βλέπετε το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου”, είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜ.Κ.

4 σχόλια:

  1. Χαμηλότερες τιμές και μη έκδοση απόδειξης ζητάει ο πολίτης που προσπαθεί να μειώσει το κατά 25% αυξημένο φορολογικό κόστος που η κυβέρνησή σου αγαπητέ Αλεξιάδη, φόρτωσε στον ελεύθερο επαγγελματία... Κατά συνέπεια τα παράπονά σου στον αγοραστή, που θα πληρώσει το τελικό κόστος που του επιβάλλεις και θα στο ανταποδώσει με ένα μεγαλοπρεπές απόλυτο μαύρο στις επόμενες εκλογές...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ειναι ηχηρη η αποδοκιμασια κε Αλεξιαδη

      Διαγραφή
  2. Άντε ρε κομμούνια...άντε ρε ανθελληνικά αποβράσματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ακριβώς σημαίνει "πληροφορίες για τις υπηρεσίες που τους παρείχαν οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί";
    Θα βάλουν χέρι στο ιατρικό απόρρητο, θα ελέγχουν αν έγινε δακτυλική εξέταση ή πως ακριβώς εξετάσαμε τον ασθενή μας;
    Αιδώς Αργείοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή