Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Νέα όξυνση της κόντρας Μπασκόζου - Πατούλη


Βέλη εναντίον της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας εξαπολύει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αιχμή το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, φουντώνοντας εκ νέου την κόντρα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας.

Ο ΙΣΑ κάνει λόγο για σοβαρές δυσλειτουργίες του Νοσοκομείου υποστηρίζοντας πως λειτουργεί ως ακριβοπληρωμένο Κέντρο Υγείας, αδυνατώντας να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής «παρά τις επικοινωνιακές φιέστες του υπουργείου Υγείας».

Σύμφωνα με καταγγελίες για την κατάσταση τόσο από κατοίκους του νησιού όσο και από παραθεριστές από την Αθήνα που έχουν φθάσει στο Σύλλογο, «μέχρι σήμερα παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και βασικές βιοχημικές εξετάσεις. Ενώ το μοναδικό χειρουργείο που έχει γίνει στο νοσοκομείο είναι η αιμορροϊδεκτομή που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π.Πολάκης».

Αποτέλεσμα των προβλημάτων είναι σχεδόν καθημερινά να πραγματοποιούνται διακομιδές ασθενών, σε νοσοκομεία της Κρήτης και της Αττικής, με τον ΙΣΑ να υποστηρίζει πως για πολλούς αλλοδαπούς τουρίστες δεν κινούνται οι διαδικασίες ώστε να επιβαρυνθεί το κόστος ο ασφαλιστικός φορέας τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο.

«Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να οργανώσει ένα αξιόπιστο σύστημα και να αξιοποιήσει στοιχειωδώς τις υπάρχουσες δομές. Το νοσοκομείο της Σαντορίνης εγκαινιάστηκε εσπευσμένα για λόγους αποκλειστικά επικοινωνιακούς χωρίς να έχει εκπονηθεί ένα πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του και έτσι σήμερα υπολειτουργεί κοστίζοντας χιλιάδες ευρώ στο κράτος. Οι νησιώτες μας έχουν ανάγκη από πολιτικές υγείας που έχουν ουσία και λύνουν προβλήματα και όχι από επικοινωνιακές φιέστες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Στην αντεπίθεση πέρασε, άμεσα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γ. Μπασκόζος, με ανάρτηση του στο Facebook, μερικές ημέρες μετά την πρώτη ανοικτή κόντρα των δύο ανδρών, με αφορμή τις δράσεις του Υπουργείου για την καταπολέμηση των κουνουπιών και της υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων-μεταναστών (εδώ).

«Τι ακριβώς σας ενοχλεί κ. Πατουλη;», διερωτήθηκε στην προσωπική του σελίδα ο κ. Μπασκόζος.

«Το ότι το δημόσιο ανέλαβε να λειτουργήσει το νοσοκομείο που μαραζωνε τόσα χρόνια και δεν το άφησε φιλέτο στα χέρια των ιδιωτών που καραδοκουσαν; Τέτοια ταύτιση πια με τον Αδωνι; Δηλαδή μας λέτε πως δημόσιο νοσοκομείο ούτε πρέπει ούτε μπορεί να λειτουργήσει στη Σαντορινη;
Και καλά εσείς, τα άλλα μέλη του ΔΣ δέχονται να λειτουργούν σαν γραφείο τύπου της ΝΔ;», συνέχισε να διερωτάται.

Προσέθεσε, δε, πως «το νοσοκομείο θα ξεπερνά τα προβλήματα του και θα καλύπτει τις ανάγκες υγείας των κατοίκων Σαντορίνης και γύρω νησιών αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών» και καταλήγει: «Ο καθένας παίρνει θέση. Είναι υπέρ της λειτουργίας δημοσίου νοσοκομείου στο νησί ή όχι;».

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ? ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ? ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΤΑΞΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ Κ.ΜΠΑΣΚΟΖΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κακεντρεχείς αντιπολιτευτικά σχόλια τα αναρτατσι μήπως πισω απο το ανώνυμος κρύβεται ο Αδωνις;γιατι για να έχει τόσο μεγάλη μερίδα του ιατρικού κόσμου ειναι απίθανο !!!Να σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα κ να αναρτώνται ολα τα σχόλια τα οποία δεν ειναι καθόλου υβριστικά αντίθετα αποτυπώνουν το σωστό !!Οι αποφάσεις που παίρνει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου υγείας ειναι στο σύνολο τους άριστες κ απέχουν παρασάγγας απο τις ελεεινές του Αδώνιδος του Κελλα κ της ουράς τους του ΠατουληΕΛΕΟΟΣ!! για πολλοστή φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή