Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Νέα συνάντηση για τις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ-Κλινικών


Ακόμη μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος στη Διαπραγμάτευση για τις νέες συμβάσεις με τις ιδιωτικές κλινικές, θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα στον ΕΟΠΥΥ.

Το νέο ραντεβού, με το οποίο «ξεπαγώνει» η συζήτηση στην υποεπιτροπή Διαπραγμάτευσης για τις νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα, ορίστηκε για την επόμενη Πέμπτη 28/7.

Βασικό αγκάθι, όπως έχει γράψει το Virus, είναι το ποσοστό των κλινών που διατίθενται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (εδώ).
Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών εμμένουν σε ένα 20% της γ’ θέσης ενώ ο ΕΟΠΥΥ διεκδικεί το 40%. Βέβαια, ένα σχέδιο σύμβασης δεν έχει έως τώρα παρουσιαστεί στους κλινικάρχες.

Με δεδομένη τη συμφωνία που φαίνεται στον ορίζοντα σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις για το διαγνωστικό έργο, ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι οι κλινικές να υπογράψουν διαφορετικές συμβάσεις για το κλινικό έργο και τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Η επόμενη συνάντηση για τις συμβάσεις διαγνωστικού έργου δεν αναμένεται πριν τα τέλη Αυγούστου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι έχουν λάβει νέο τροποποιυμένο σχέδιο κειμένου σύμβασης.

Άγνωστο, πάντως, παραμένει το μέλλον και των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς, για τις επισκέψεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι πάροχοι εμφανίζονται προβληματισμένοι για το διαθέσιμο χρόνο υπογραφής και εφαρμογής των νέων συμβάσεων, μια και οι ισχύουσες έχουν λάβει παράταση μόλις έως την 30η Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου