Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Έρχονται νέα κουρέματα στα χρήματα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ! Στη δικαιοσύνη ο κλάδος

Δευτέρα 25 Ιούλιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Νέα κουρέματα στα χρήματα που διεκδικούν οι γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ, φημολογούνται τις τελευταίες ημέρες.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες ασκούνται πιέσεις ώστε η εκκαθάριση που γίνεται στα χρήματα που διεκδικούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, να περνά μέσα από πιο αυστηρούς όρους.

Στόχος βέβαια είναι να κουρευτούν περαιτέρω τα κονδύλια για τους γιατρούς και να φθάσουν ακόμη και το 30%, αναφέρουν οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Το ποσοστό αυτό του κουρέματος δεν είναι τυχαία επιδιωκόμενο. Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι εκεί κινείται η παραβατικότητα των γιατρών, ενώ από την άλλη μάλλον θα …διευκολύνει τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ ώστε να κάνει …εξοικονόμηση πόρων.

Όλα δείχνουν, με βάση τους υπολογισμούς στελεχών στο HealthReport.gr, ότι το επόμενο διάστημα θα προστεθούν νέα κριτήρια στη διαδικασία της εκκαθάρισης τωνπαραστατικών που ελέγχονται από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να κόβονται σε μεγαλύτερο ποσοστό τα ποσά που διεκδικούν οι γιατροί.

Άλλωστε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι είναι …συνεπής με τις υποχρεώσεις της προς τους γιατρούς, την ώρα βέβαια που κάποιοι δεν έχουν εισπράξει ακόμη ούτε τον Ιανουάριο. Διαβάστε ΕΔΩ τι υποστηρίζει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ: «ΕΟΠΥΥ: Τι πληρώσαμε μέχρι σήμερα! Όλες οι λεπτομέρειες»

Στα δικαστήρια οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στο μεταξύ όμως η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν αρνούνται τον έλεγχο αλλά θεωρούν ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται σήμερα η διαδικασία είναι άδικη και οδηγεί σε λανθασμένα κουρέματα.

Όπως δηλώνει στο HealthReport.gr η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου: «Θέλουμε φυσικά τους ελέγχους αλλά με μια διαστρωμάτωση και χωρίς αδικίες. Σήμερα το πλαίσιο των ελέγχων είναι αόριστο και κανείς δε γνωρίζει σε τι ανάγεται μία περικοπή».

Η κ.Μαστοράκου συμπληρώνει χαρακτηριστικά ότι η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θα προσφύγει στο ΣτΕ για τον τρόπο της εκκαθάρισης καθώς όπως τονίζει: 

«Υπάρχουν πάρα πολλές αδικίες στο σύστημα ελέγχου. Εμείς επιδιώκουμε τον έλεγχο αλλά αυτός να εστιάζεται στην παραβατικότητα και στην κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, ώστε να μπορεί να παταχθεί η διαφθορά και να μην έχουμε άδικα κουρέματα στους γιατρούς».

5 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι, γιατί συνεχίζετε να τα ανέχεστε όλα αυτά;

    Δεν έχετε αξιοπρέπεια;

    Οργανωθείτε και αντισταθείτε.

    Μόνη λύση η μαζική έξοδος από τον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμέ τι πιστεύατε γιατράρες???Πως θα σας έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ τον ιδρώτα των κόπων σας??? Χα, χα, χα...Αφού πρέπει να ταίσει τις καθαρίστριες των 2600 το μήνα που τις έκανε δικαστίνες, τις κομμώτριες-καθηγήτριες, την ΕΡΤ των 10000 το μήνα με την 0% τηλεθέαση, τόσους Δημοτικούς υπαλλήλους (90000 παρακαλώ) με πλαστά πτυχία, στους γιατρούς θα τα έδινε??? Οι γιατροί είναι για να δουλέυουν,να μην πληρώνονται από τους ΜπερσιμοΓεωργακόπουλους, και να σκάνε τους φόρους, τα τέλη επιτηδεύματος, τις εισφορές αλληλεγγύης και τους ΕΝΦΙΑ για την σίτιση των παραπάνω κοπριταραίων...Α!! και να τους βρίζει και ο Γεωργακόπουλος όταν ζητάνε τα δεδουλευμένα τους από 6μήνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναμενόμενο. Εγινε η αναμπουμπούλα με τις σφραγίδες και τις υπογραφές, τώρα είναι πλέον όλοι πολύ προσεκτικοί με αυτό το θέμα , άρα πρέπει να βρούμε κάτι άλλο για να κόψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ Μαστοράκου,
    που θα πάει πλέον αυτή η κατάσταση??? Είναι δυνατόν οι Φαρμακοποιοί να πληρώνονται για τον Απρίλιο και οι γιατροί να μην έχουν πάρει ούτε τον Μάρτιο??? Έφτασε Αύγουστος και έχουμε πάρει ΜΟΝΟ δύο μήνες και αυτούς κουτσουρεμένους??? Έως πότε θα ανεχόμαστε τα τερτίπια και τα καραγκιοζιλίκια του Μπερσίμη και του ανεκδιήγητου Γεωργακόπουλου, που μόνο ανακοινώσεις ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ξέρουν να εκδίδουν???... Πλέον έφτασε ο κόμπος στο χτένι...Σας παρακαλούμε ως Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ να προασπίσετε τα στοιχειώδη δικαιώματα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και το κυριότερο το δικαίωμα της αμοιβής για τις προσφερόμενενς υπηρεσίες- που είναι το στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζομένων στις Δημοκρατικές κοινωνίες - εκτός εάν οι ΜπερσίμηδοΓεωργακόπουλοι ζήλεψαν την δόξα του Ερντογάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΝΑ ΤΟΥΣ Χ..Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή