Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Φαρμακοποιοί: Βιάστηκε το υπουργείο με τα ΓΕΔΙΦΑ



Healthview.gr

Μπορεί να είναι μικρός λένε οι φαρμακοποιοί, ο αριθμός των ΜΗΣΥΦΑ που από εδώ και στο εξής ως ΓΕΔΙΦΑ (Φαρμακα Γενικής Διάθεσης) θα διατίθενται και σε καταστήματα εκτός φαρμακείων παρόλα αυτά θεωρούν ότι η "εσπευσμένη πρωτοβουλία" του υπουργείου αφήνει αναπάντητα ερωτήματα. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι η μικρή περιεκτικότητα αυτών των σκευασμάτων, ή οι απλές οδηγίες , ή ο μικρός αριθμός δεν αποτελούν καμιά εγγύηση για την αποτροπή των κινδύνων που μπορούν να προκληθούν από την ανεξέλεγκτη χρήση τους.

Τα δε επιχειρήματα περί βελτίωσης των συνθηκών πρόσβασης των ασθενών, κατά τους φαρμακοποιούς, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις, όταν 11.000 φαρμακεία διασπαρμένα σε ολόκληρη την χώρα, διασφαλίζουν την απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης.

"Ο Φαρμακοποιός και ο χώρος του φαρμακείου αποτελούν τα μοναδικά εχέγγυα για την τήρηση κανόνων αποθήκευσης και διάθεσης οποιονδήποτε φαρμακευτικών σκευασμάτων" καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί.

2 σχόλια:

  1. 11000 ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ! ΨΑΛΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΕΣ, ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ. ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή