Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Οι «υπερφορολογημένοι» απλήρωτοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ απαιτούν την άμεση απόδοση των πλήρως εκκαθαρισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών

http://eni-eopyy.gr/

Ως γνωστόν, λόγω καθυστερημένης έκδοσης Υπουργικής απόφασης για την παράταση της σύμβασης των ιατρών κατά το έτος 2015, οι θεράποντες ιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν πληρώθηκαν το Β’ εξάμηνο του περσινού έτους,παρόλο που υποχρεώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, λόγω της κείμενης νομοθεσίας, να εκδώσουν όλα τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών για το 2015, συμπεριλαμβανομένου και του ανείσπρακτου 10%.

Η επιπλέον επιβάρυνση από τη φορολόγηση των τιμολογίων του ΕΟΠΥΥ με την απαίτηση και όχι με την είσπραξη, δημιούργησε φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων που κατ’ ελάχιστα υπολογίζεται στα 5.700 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψιν κατά τον υπολογισμό, αποκλειστικά το εισόδημα από τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, την προκαταβολή φόρου και την έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Οι περισσότεροι συμβεβλημένοι ιατροί, καλούνται λοιπόν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους εντός του Ιουλίου, ενώ δεν έχουν πληρωθεί καν το Φεβρουάριο του 2016 και είναι ήδη ληξιπρόθεσμος ο Μάρτιος !!!


Ενώ η οικονομική παράνοια που δημιουργείται από το χρεοστάσιο του ΕΟΠΥΥ γιγαντώνεται, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η σιγή ιχθύος για το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των πλήρως εκκαθαρισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων ( ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Οίκος Ναύτου, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, κλπ ) προς τους ιατρούς, με κίνδυνο παραγραφής αυτών προς το τέλος του έτους !!

Πως ακριβώς ευαγγελίζεται η ηγεσία του ΥΥΚΑ και του ΕΟΠΥΥ ότι μπορεί να συντηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων, πολυϊατρείων, διαγνωστικών εργαστηρίων και κέντρων, που εξυπηρετούν εκατομμύρια ασφαλισμένων σε όλη την Επικράτεια, όταν εξανεμίζεται το ποσό των δεδουλευμένων οφειλών που απορρέει από τη σύμβαση με τον Οργανισμό, συνυπολογισμένου και των πολλαπλώνκουρεμάτων αυτοπαραπομπής, rebate και clawback ;

Η οικονομική κατάσταση των ιατρείων είναι εξαιρετικά επισφαλής, με κίνδυνο μαζικής αποχώρησης των ιατρών από τη σύμβαση, γεγονός αδιανόητο για την κάλυψη πολλών περιοχών της χώρας.

Απαιτούμε την άμεση απόδοση από τον ΕΟΠΥΥ στους ιατρούς, των χρηματικών ενταλμάτων που αφορούν τις εκκαθαρισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων που εκκρεμούν από το 2010, καθώς και του 10% των ενταλμάτων του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2012.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου       Χρήστος Παπασιδέρης

3 σχόλια:

  1. Μην αγχώνεστε συνάδελφοι: δόθηκαν ήδη 300 εκ. σε δήμους για ληξιπρόθεσμα (τα "πελατάκια"), και σε Νοσοκομεία για εξόφληση προμηθειών (και όλου του συρφετού- επιστημονικού και μη- των μιζαδόρων και μιζοαποδεκτών)! Κατά τα άλλα περιμένετε εξόφληση...!

    Συναδελφικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΣΙΜΟ-ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ...ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΥΒΡΕΙΣ...ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΣΥΜΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΑΟΥ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ...ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ?? ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΣΙΠΑ ΟΙ ΜΠΕΡΣΙΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ή ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ή ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειλικρινά δεν ξερω τι να κανω. Να τους βρισω και εγώ ή να δεχτώ ότι κανουν ενα αγώνα υπερ του συστηματος υγειας που τελικά θα καρποφορήσει ακόμα και αν όλοι γιατροί και ασθενείς υποφερουν. Θα ήθελα ομως να βγουν και να δηλώσουν ότι αν σε 1 - 2 χρονια δεν έχουν κανει αυτο και αυτό θα σηκωθουν και θα φυγουν ώς ανικανοι, ανημποροι, αδυναμοι ?? Αλλιως μια φωνουλα μεσα μου μου λεει βρισε και εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή