Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Νέα σύλληψη γιατρών για “φακελάκι”


Μια ένεση 100€. Αυτή ήταν η “ταρίφα” γιατρού, Διευθυντή δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν ιδιώτη γιατρό του, για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία, αντίστοιχα.

Στη σύλληψη προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από καταγγελία πολίτη.

Το παραπάνω ποσό ζήτησε, εκ μέρους του νοσοκομειακού γιατρού, ο ιδιώτης συνάδερφος του ο οποίος και παρακολουθούσε τον ασθενή, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, για μια ένεση. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο γιατρός είναι διευθυντής στο ΝΙΜΤΣ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο ιδιώτης ιατρός υποστήριξε πως για την καλύτερη αντιμετώπιση της πάθησής του πολίτη θα πρέπει να επισκεφθεί τον ιατρό του δημόσιου νοσοκομείου, ενημερώνοντας τον ότι θα έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ για την «εξυπηρέτηση».

Ακολούθως, ο νοσοκομειακός γιατρός, αφού πραγματοποίησε τη θεραπεία στον καταγγέλλοντα απαίτησε και έλαβε το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κατά τη σύλληψη του βρέθηκε στην κατοχή του το προσημειωμένο χαρτονόμισμα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου