Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Διόρθωση ΕΟΠΥΥ για αναλώσιμα του Διαβήτη


Στην αλλαγή της απίστευτης απόφασης με την οποία πετσοκόβονταν οι ταινίες μέτρησης σακχάρου που αποζημιώνει για όσα άτομα με Διαβήτη τύπου 1 χρησιμοποιούν αντλία έγχυσης ινσουλίνης με αισθητήρα παρακολούθησης της γλυκόζης.

Δύο μήνες μετά την απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις (εδω και εδώ), ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) που τον επισκέφθηκαν πως έχει ήδη υπογράψει τη σχετική διόρθωση.

Με τη νέα απόφαση, που αναμένεται να δημοσιευθεί, ο αριθμός των ταινιών μέτρησης σακχάρου που θα μπορούν να προμηθεύονται η παραπάνω ομάδα ινσουλινοεξαρτημένων διαβητικών παραμένει στις 200.

Παράλληλα, συνεχίζει να ισχύει για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη η εξαίρεση σε σχέση με την αποζημίωση του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, όπως είχε ανακοινωθεί στις 24.12.2015.

Όπως διευκρίνισε ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, η νέα ανακοίνωση του Οργανισμού για την αποζημίωση του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού αφορά μόνο τα άτομα, τα οποία, λόγω έλλειψης δικαιοπρακτικής ικανότητας, δεν δύνανται να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση.

Βέβαια, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΔΙΑ, Χρ. Δαραμήλας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εξαίρεση θα πρέπει να αφορά όλα τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη κι όχι μόνο τους χρήστες αντλιών έγχυσης ινσουλίνης, λαμβάνοντας τη δέσμευση ότι θα εξεταστεί το αίτημα.

Η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ χαρακτήρισε δίκαιο αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ να χαρακτηριστεί συνοδευόμενο το σύστημα καταγραφής, αντί για συνδεόμενο, όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού. Έτσι, οι κ.κ. Μπερσίμης και Γεωργακόπουλος δήλωσα ότι θα το εξετάσουν προκειμένου να διορθωθεί. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι το τελικό προσχέδιο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) θα αποσταλεί νωρίς στην Ομοσπονδία, ώστε γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες επισημάνσεις.

«Τέλος, σε ό,τι αφορά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σε συνεργασία με το ΕΚΑΠΤΥ για την πλήρη καταγραφή και διάθεση στην ελληνική αγορά αναλώσιμων υλικών για το σακχαρώδη διαβήτη που πληρούν όλες τις προδιαγραφές, ο κ. Μπερσίμης μας παρότρυνε να επικοινωνήσουμε με τον νέο Πρόεδρο του ΕΚΑΠΤΥ ώστε να τον ενημερώσουμε και να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία. Ανέφερε ότι εκτιμά και στηρίζει την προσπάθεια αυτή, η οποία είναι προς όφελος όχι μόνο των ασφαλισμένων, αλλά και του ίδιου του ΕΟΠΥΥ», αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Στη συνάντηση του Σ. Μπερσίμη με τον πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Π. Γεωργακόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου, Π. Λίτσα και απο την Ομοσπονδία η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Μ. Τριανταφύλλου και η Νομική Σύμβουλος Χρ. Ντάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου