Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Τι έδειξε η κάλπη στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας


Τη σταθερή τους προτίμηση στην ΕΣΑΚ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοαις, έδειξαν για 6η συνεχή χρονιά οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», που συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες στις 15-16/6 για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Σωματείο του.

Οι εκλογείς επιδοκιμάζοντας τη συνεπή αγωνιστική στάση της παράταξης που κρατά τα ηνία του Σωματείου στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και στο πρόσωπο του καρδιολόγου και υποψηφίου της ΕΣΑΚ, καρδιολόγου Ηλία Σιώρα, όχι μόνο την ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη για μία ακόμη φορά, αλλά την ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο. Ειδικότερα, σε σύνολο 1.606 ψηφισάντων (1.551 έγκυρα, 55 άκυρα-λευκά), η ΕΣΑΚ έλαβε 643 ψήφους έναντι 600 το 2015, παίρνοντας 6 έδρες στο ΔΣ του Σωματείου έναντι 5 που είχε πάρει πέρυσι.

Τη δεύτερη θέση διατήρησε η ΔΑΚΕ, η οποία ωστόσο μείωσε της ψήφους τις από 565 σε 422, χάνοντας μία έδρα (από 5 πήρε 4). Στην 3η θέση αναδείχθηκε η Ενωτική Πρωτοβουλία με 161 ψήφους έναντι 339 το 2015 και 1 έδρα έναντι 3 πέρυσι. Αντίστοιχα, η Κίνηση Συνεργασίας (νέος συνδυασμός) που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ πήρε 216 ψήφους και 2 έδρες. Κατά τα λοιπά, 109 ψήφους έλαβε η Αγωνιστική Ενότητα που στηρίζεται από την ΠΑΣΚ, ενώ η Ενιαία Κίνηση Εργαζομένων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτές οι εκλογές στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας χαρακτηρίστηκαν από την ενότητα των εργαζομένων, αφού στις αρχαιρεσίες δικαίωμα ψήφου είχαν (και το άσκησαν) όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης και κλάδου.

Με την ευθύνη που της δίνει η πρώτη θέση, η ΕΣΑΚ στην πρώτη της ανακοίνωση μετά τις αρχαιρεσίες στον «Ευαγγελισμό», δεσμεύεται να συνεχίσει την αταλάντευτη πάλη της για:

προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς το νοσοκομείο έχει «στεγνώσει»
άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων με προτεραιότητα στους 400 εργολαβικούς εργαζόμενους που τους οφείλονται 3 μήνες,
σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
άμεση επιχορήγηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι τα προβλεφθέντα δεν αρκούν για όλο το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου