Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ηλίας Μόσιαλος: Εξορθολογισμό και όχι άλλη μείωση στις δαπάνες Υγείας

Health view.gr
Εξορθολογισμό και όχι περαιτέρω μείωση των δαπανών χρειάζεται το σύστημα Υγείας της χώρας σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας κος Ηλία Μόσιαλο.

Στο περιθώριο του καρδιολογικού συνεδρίου που διοργανώθηκε στη Βιέννη, από το φόρουμ L.M. C., (Leadership and Management in cardiovascular medicine), με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων επιστημόνων διεθνούς κύρους και διαφορετικών ειδικοτήτων, για την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας σε καρδιολογικούς ασθενείς, σε μια συγκυρία που τα συστήματα Υγείας των χωρών δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, το Healthview, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον καθηγητή της Πολιτικής της Υγείας και διευθυντή του LSE Health (London School of Economics and Political Science).


Ο κος Μόσιαλος, που έχει διατελέσει επίσης και υπουργός επικρατείας με καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου και έχει χρηματίσει σύμβουλος σε θέματα Υγείας σε διεθνείς οργανισμούς μίλησε αποκλειστικά στον Άρη Σιφονιό για τους διαρκείς ανορθολογισμούς και τα παράδοξα του ελληνικού συστήματος Υγείας, για τη «φιλολογία» των δήθεν ακριβών γενοσήμων αλλά και για τα κλασικά ελληνικά φαινόμενα, όπως αυτό των «αποκλειστικών νοσοκόμων» που επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και για τα κενά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που άλλοι Ευρωπαίοι μπορούν και απολαμβάνουν δωρεάν. Οι δαπάνες, είπε στο Healthview ο κος Μόσιαλος, είναι μεν μικρότερες αλλά οι ανορθολογισμοί παραμένουν, ενώ την ίδια στιγμή οι έλληνες πολίτες καλύπτουν τα κενά του ΕΣΥ, βάζοντας οι ίδιοι το χέρι στη τσέπη, επωμιζόμενοι το κόστος βασικών και ουσιαστικών ελλείψεων.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη  εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου