Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Το προσφυγικό πρόκληση για την Ελλάδα να οργανώσει τις πολιτικές υγείας



Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η σημερινή 20η Ιουνίου και ήδη η παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν στην χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, είναι εκτός από συμβολική και ουσιαστική.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Δεν θυμόμαστε ποτέ άλλοτε ΓΓ του ΟΗΕ να είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, χωρίς να παραγνωρίζουμε φυσικά ότι οι συνθήκες τώρα είναι πολύ επιτακτικές και αναγκαίες από ποτέ. Και ζητούν λύση εδώ και τώρα. Οι πρόσφυγες στην χώρα μας είναι μία μεγάλη πραγματικότητα και γι αυτό θα πρέπει να την δούμε υπό αυτό το πρίσμα, να την αντιμετωπίσουμε ανάλογα αλλά και να δώσουμε λύσεις. Άλλωστε και οΝοτιοΚορεάτης Μπαν Κι Μουν το είπε ξεκάθαρα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και στην Λέσβο: ότι θα πρέπει να γίνει σωστός καταμερισμός των προσφύγων σε όλον τον κόσμο.

Φυσικά εδώ και καιρό και οι Έλληνες κυβερνώντες και κυρίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κυρίως ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός και ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος έχουν αναφέρει με έμφαση ότι το προσφυγικό, δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. Και μόνο έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Όπως επίσης, ότι το προσφυγικό είναι μία πρώτης τάξεως αφορμή καιπρόκληση, για να δούμε τις ελλείψεις και τα προβλήματα της δημόσιας υγείας. Μα θα ρωτήσετε είναι δυνατόν, να περιμέναμε τις προσφυγικές ροές προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα κενά και τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. Και όμως φαίνεται ότι είναι. Ίσως έπρεπε η Ελλάδα να βιώσει την δική της κρίση και το προσφυγικό για να μπορέσει να αναδιοργανωθεί και να καταφέρει να δώσει πνοή ξανά στο σύστημα υγείας το οποίο βρίσκεται σχεδόν σε κατάρρευση.

Εάν αποφασίσουμε να δούμε το προσφυγικό ως ευκαιρία και όχι ως πρόβλημα, τότε θα γίνουν σημαντικές αλλαγές και στις δημόσιες δομές υγείας, έχει πει επανειλημμένως ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας κ. Γ Μπασκόζος. Αρκεί η διαπίστωση αυτή, να γίνει πραγματικότητα και να τρέξει γρήγορα χωρίς να αφήσουμε άλλο χρόνο να περάσει. Η πρόκληση του προσφυγικού ζητήματος είναι εδώ, οι επιστήμονες, οι λοιμωξιολόγοικαι οι οικονομολόγοι υγείας επίσης, που θα δώσουν την δυνατότητα να εκπονηθούν επιχειρησιακά σχέδια, πολιτικές και επιδημιολογικές μελέτες πάνω σε σύγχρονα προβλήματα δημοσιας υγείας.

Εν τω μεταξύ, η ΕΕ ενέκρινε κονδύλι της τάξης των 25 εκατ. ευρώ για τους 55.000 πρόσφυγες της Ελλάδας. Το κονδύλι θα αξιοποιήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ ως υγειονομικός βραχίονας του υπουργείου Υγείας.

3 σχόλια:

  1. 1.''Οι πρόσφυγες στην χώρα μας είναι μία μεγάλη πραγματικότητα''
    2.''Εάν αποφασίσουμε να δούμε το προσφυγικό ως ευκαιρία και όχι ως πρόβλημα''
    3.''η ΕΕ ενέκρινε κονδύλι της τάξης των 25 εκατ. ευρώ για τους 55.000 πρόσφυγες της Ελλάδας''
    Αντίλογος:
    1.Οι ''πρόσφυγες'' είναι λαθρομετανάστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δηλαδή εισβολείς που ήρθαν να εποικίσουν την πατρίδα μου,να τις αλλάξουν τον γηγενή πληθυσμό,να εποικονιάσουν τις εναπομείνασες Ελληνίδες και να δημιουργήσουν μαυριδερούς,νόθους,απογόνους...τους αυριανούς '''Ελληνες'' προς δόξα και τιμή της περιούσιας Νέας Τάξεως !!!
    2.Ποια ''ευκαιρία'' έχουμε μέσα από τον φυσικό αφανισμό μας;
    3.Και για να μιλήσουμε εντελώς μαρξιστικά τα περιούσια χρήματα της ΕΕ θα τα λάβουν οι αποδομητές του Έθνους και όχι το επίσημο...ετοιμοθάνατο ελλαδικό ψευδοκράτος.
    Αλήθεια για πείτε και σε μένα τον ταπεινό...γιατί το Ισραήλ δεν δέχεται ούτε μισό...μετανάστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΑ "ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ " ΣΑΣ!

      ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ?

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ "ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΟΥΝ" ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - ΑΝΤΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ , ΠΑΙΔΙΑ

      Διαγραφή