Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Όταν τα πραγματικά προβλήματα συγχέονται με την προκλητή ζήτηση…


Κατανόηση και αερολογία «χόρτασαν» οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στο «Ιπποκράτειο» από τον υπουργό Υγείας, ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους στο πλαίσιο της περιοδείας του στη συμπρωτεύουσα.

Η υποστελέχωση, η ελλιπής χρηματοδότηση και ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός όπως ήταν φυσικό κυριάρχησαν στην κουβέντα, ενώ εκφράστηκαν έντονα παράπονα για τα προβλήματα που προκύπτουν με τις ατομικές συμβάσεις. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν παράλληλα τον προβληματισμό τους για τις μεταρρυθμίσεις στην ΠΦΥ και την ψυχική υγεία.

«Τα κενά τα ξέρουμε, τις ανάγκες τις καταλαβαίνουμε και κατανοούμε τη δυσφορία»απάντησε ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν θύλακες προκλητής ζήτησης, διαφθοράς και εκμετάλλευσης των ασθενών. «Εμείς δεν πρόκειται να παρέχουμε ασυλία σε αυτά τα φαινόμενα» τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας αναφορικά με τα προβλήματα πως η Αριστοτέλους καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχύσει το ΕΣΥ, αλλά και να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός ανέφερε ότι το 10% των προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί αφορούν την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις ατομικές συμβάσεις των καθαριστριών, σημείωσε ότι το υπουργείο αναζητά νομοθετική λύση.

«Το πολιτικό ερώτημα είναι το εξής: Μπορούμε τελικά σε συνθήκες μνημονίου και παρατεταμένης λιτότητας να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή περίθαλψη. Εμείς πιστεύουμε ότι πραγματικά ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να βάλουμε σε προτεραιότητα τη δημόσια περίθαλψη και αυτό το πολιτικό σήμα το έχουμε ήδη δώσει»υποστήριξε ο κ. Ξανθός, ο οποίος διαμήνυσε παράλληλα την αποφασιστικότητά του να πατάξει την πελατειακή λογική, την αναξιοκρατία και την κομματοκρατία στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

1 σχόλιο:

  1. Κουραγιο κ. υπουργε οι συνεδελφοι του ψυχιατρικου νοσοκομειου εχουν μεγαλη εμπειρια και σιγουρα θα δωσουν λυση στο χρονιο σχετικο προβλημα σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή