Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Κούρεμα ακόμη και 100% από τον ΕΟΠΥΥ στα λεφτά των γιατρών-κλινικών! Όλες οι λεπτομέρειες

Παρασκευή 24 Ιούνιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό του ΕΟΠΥΥ από τα αμέτρητα λάθη και τις αστοχίες που γίνονται κατά τη διαδικασία των εκκαθαρίσεων των οφειλών προς τους ιδιώτες παρόχους.

Αποτέλεσμα- όπως λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr – των λανθασμένων χειρισμών των στελεχών του ΕΟΠΥΥ που έχουν αναλάβει να ξεκαθαρίσουν και να ελέγξουν τις οικονομικές διεκδικήσεις των γιατρών, των κλινικών, των διαγνωστικών κέντρων και των άλλων ιδιωτών που συνεργάζονται με τον Οργανισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του χάους που επικρατεί στην Πεύκη όπου γίνονται οι εκκαθαρίσεις των τιμολογίων και οι έλεγχοι ότι ορισμένα χρήματα κουρεύονται κατά5% ενώ κάποιοι άλλοι πάροχοι είδαν περικοπές ακόμη και 100% σε χρήματα που διεκδικούσαν από τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που προσέφεραν.

Ενδεικτικά οι κλινικάρχες είναι ήδη στα κάγκελα και εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους στα στελέχη του ΕΟΠΥΥ, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.
Αντίστοιχες περικοπές είδαν στα χρήματά τους και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που άλλωστε διεκδικούν πολύ λιγότερα χρήματα από τον Οργανισμό.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που έφερε στο φως η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου για μικροβιολόγο της Πάτρας τα χρήματα του οποίου κουρεύτηκαν κατά 691 ευρώ από τονΕΟΠΥΥ, για ένα παραπεμπτικό αξίας 27,83 ευρώ. Αιτία; Ο ασφαλισμένος δεν είχε υπογράψει το παραστατικό.

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι οι εμπλεκόμενοι με την εκκαθάριση ισχυρίζονται εκτός των άλλων και τεχνικά προβλήματα για το χάος που έχει αρχίσει να επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Πεύκη. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr για τον …server του ηλεκτρονικού συστήματος: «ΕΟΠΥΥ: Μπάχαλο με τις εκκαθαρίσεις στα χρήματα των γιατρών από τεχνικά προβλήματα!»

Μ αυτά και μ αυτά ο κακοπληρωτής ΕΟΠΥΥ που συνήθως δίνει τα ελάχιστα σε όσους συνεργάζεται και μετά από πολλούς μήνες, προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr.

Και αυτό διότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα από τους πρόσθετους φόρους και τις επιβαρύνσεις στους πολίτες, μέσω του τομέα της υγείας. Έχει στηρίξει πολλά στον τομέα της Υγείας και στις παροχές, έλεγαν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, και ο ΕΟΠΥΥ φαίνεται πως δε συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση.

2 σχόλια:

  1. Καλα εισται τρελοι που θα φυγουμε απο τον εοπυυ μετα με ποια κοροιδα θα εχουν να συναλλασονται οι διευθυντες του εοππυ.Μα....κες σαν τους βιοπαθολογους που θα ξαναβρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή