Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Πάροχοι υγείας: Θα κρατούν ''μικρό καλάθι'' προσδοκιών στο Μoney Show

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με Ρώσους επιχειρηματίες, κάποιοι εκ των οποίων θα είναι από τον χώρο της υγείας.


Με πολύ μικρό καλάθι «προσδοκιών» πρόκειται να εμφανιστούν στη διοργάνωση του Μoney Show που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, Έλληνες πάροχοι υγείας, στην οποία θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με Ρώσους επιχειρηματίες, κάποιοι εκ των οποίων θα είναι από τον χώρο της υγείας. Σημειώνεται, ότι μία από τις βασικές θεματικές ενότητες της φετινής διοργάνωσης είναι οι Ελληνορωσικές Επιχειρηματικές Σχέσεις στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους Ελλάδος- Ρωσίας 2016.

Επίσημος Ομιλητής στη διοργάνωση θα είναι ο Γεν. Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λαμπριανίδης, με θέμα ομιλίας τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που προκηρύχτηκαν για την περίοδο 2014 – 2020, ενώ θα παρέμβει με εισήγησή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γ. Σαραφιανός. Εξίσου σημαντικό να αναφερθεί, είναι ότι στη διοργάνωση θα παρευρεθούν και πρόεδροι Επιμελητηρίων από 20 πόλεις της Ρωσίας.

Συνομιλώντας με Έλληνες παράγοντες από τον κλάδο της υγείας, αυτοί μας τόνισαν ότι ενώ οι προοπτικές για την ανάπτυξη συνεργασιών με Ρώσους επιχειρηματίες στο συγκεκριμένο χώρο ήταν ευοίωνες, σήμερα έχουν σχεδόν εξανεμιστεί, όπως και οι ελπίδες για την αξιοποίηση του ιατρικού τουρισμού, καθώς το καθαρό προβάδισμα το πήραν άλλες χώρες όπως η Ν. Κορέα, η Ταϊλάνδη αλλά και η Τουρκία.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ενώ οι Ρώσοι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα φθάνουν το 1 εκατ. άτομα, στη γειτονική Τουρκία ταξιδεύουν 3-4 εκατ. Ρώσοι.

Εκεί, λένε, επιλέγουν να κάνουν προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς κοστίζουν έως τέσσερις φορές λιγότερο από ότι στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά, μία πλαστική στήθους σε ιδιωτική κλινική της Τουρκίας τιμολογείται από 2 έως και 3.000 ευρώ, ενώ για το αντίστοιχο χειρουργείο στην Ελλάδα ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 10.000 ευρώ και φθάνει στα 12.000 ευρώ. Τιμή που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, λόγω της νέας ανόδου του ΦΠΑ που έχει δρομολογηθεί.

Άλλο παράδειγμα που επιβεβαιώνει τις σημαντικές διαφορές τιμών σε θέματα υγείας, είναι ένα χειρουργείο για τη μυωπία. Αυτό κοστίζει περί τα 700 ευρώ στη Τουρκία, ενώ στην Ελλάδα η τιμή ξεκινά από τα 3.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, αναφέρουν πηγές, πολλές είναι και οι δυσκολίες που δημιουργεί το κράτος στην αξιοποίηση του ιατρικού τουρισμού, με χαρακτηριστικότερη το ανύπαρκτο θεσμικό πλαίσιο, την απαραίτητη έκδοση visa, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου