Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Παίρνουν και πάλι τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ!



Παρασκευή 27 Μάιος 2016
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Χωρίς ρευστό θα μείνει για άλλη μία φορά όπως φαίνεται, ο ήδη καταχρεωμένος ΕΟΠΥΥ

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη ζητήθηκε από τη Διοίκηση του Οργανισμού να πάρει το «πράσινο φως» από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ώστε να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος να δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος εάν χρειαστεί.

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της δόσης της τρόικας που αναμένεται να έρθει τον Ιούνιο, όπως όλα δείχνουν και πάλι δε θα υπάρχει ρευστό στα ταμεία του κράτους, για να δοθούν μισθοί και συντάξεις.
Έτσι για άλλη μια φορά θα ληφθούν τα ταμειακά διαθέσιμα Οργανισμών και φορέων του δημοσίου, εάν δεν επαρκούν τα κονδύλια, προκειμένου να εξοφληθούν οι συνταξιούχοι.

Οι ίδιες έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι τα περισσότερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ αρνήθηκαν να δώσουν την εξουσιοδότηση στον Πρόεδρο του Οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη, τονίζοντας πως αν χρειασθεί τελικά το κονδύλι του ΕΟΠΥΥ, θα δοθεί εκείνη τη στιγμή η σχετική έγκριση.


Τα ταμειακά διαθέσιμα πάντως του ΕΟΠΥΥ είχαν αφαιρεθεί και τον προηγούμενο μήνα με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι Πασχαλιάτικα οι συμβεβλημένοι γιατροί.

Βέβαια η αφαίρεση των ταμειακών διαθέσιμων είχε ξεκινήσει από τα Νοσοκομείατα οποία δεν μπορούσαν να παραγγείλουν για ένα διάστημα ούτε…βαμβάκι. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά».

Τέλος Μαΐου όμως για άλλη μια φορά φαίνεται πως ο ΕΟΠΥΥ θα κληθεί να διαθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα λιγοστά εκατομμύρια του, που όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, δεν ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, μόλις έγινε γνωστή η είδηση πως η Τράπεζα της Ελλάδος είναι πιθανό να χρειαστεί και πάλι τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ, οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν να ….τρέχουν να «ενταλματοποιήσουν» διάφορα χρέη του Οργανισμού προς τους ιδιώτες παρόχους, ώστε να γλιτώσουν ότι είναι δυνατόν και να μην μπορούν να παρθούν τα χρήματα. Άλλωστε σ αυτές τις περιπτώσεις ο κίνδυνος είναι να μείνουν απλήρωτοιοι γιατροί αλλά και οι άλλοι ιδιώτες αφού το… ταμείον θα είναι μείον του ΕΟΠΥΥ.

2 σχόλια:

  1. Και από πάνω "φάτε" και τις απειλές του Αντιπροέδρου Γεωργακόπουλου προς την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ (www.ygeia360.gr), να μην τολμήσουν να κάνουν επίσχεση οι γιατροί, γιατί όποτε γουστάρουν θα πληρώσουν...Να τους χαίρεστε πανέξυπνοι γιατροί που ψηφίσατε το ΣΥΡΙΖΑ και έφτασε Ιούνιος και δεν έχετε πάρει μια για το 2016...Λυπάμαι τα παιδάκια σας που θα σας βλέπουν να σας μπουζουριάζει η Εφορία για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ:ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥ..ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑTΑ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΗΖΟΥΜΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ CLAW BACK;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή