Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Προκαταβολικός “κόφτης” δεδουλευμένων στο “Αττικόν”


Μπορεί ο «κόφτης» της αξιολόγησης να μην έχει ενεργοποιηθεί σε κεντρικό επίπεδο, αλλά στην πραγματική ζωή οι περικοπές εφαρμόζονται καθημερινά.

Η παύση πληρωμών στο ΓΠΝ «Αττικόν» από τον περασμένο Ιανουάριο είναι χαρακτηριστική. Οι επικουρικοί νοσηλευτές, αν κι εργάζονται αγόγγυστα νυχθημερόν για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα, δεν πληρώνονται νυχτερινές βάρδιες και αργίες, με το επιχείρημα ότι η παράταση της σύμβασης που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Υγείας είναι παράνομη! Ειδικότερα, η πάρεδρος υποστηρίζει ότι εφόσον κάποιος επικουρικός νοσηλευτής ανανεώσει τη σύμβασή του για πάνω από 24 μήνες, μετά θα μπορεί να διεκδικήσει θέση ΙΔΑΧ, δηλαδή η σύμβασή του να γίνει αορίστου χρόνου. Κατά συνέπεια, αρνείται να υπογράψει για την έγκριση της μισθοδοσίας τους.

«Ποινικοποιεί προκαταβολικά τον κίνδυνο η εργασιακή σχέση να γίνει αορίστου χρόνου και ενεργοποιεί τη «λαιμητόμο» των περικοπών. Υπερβάλλων ζήλος; Νομικίστικη υπερβολή; Δεν νομίζουμε. Απλώς η λογική του «μισθολογικού κόστους» και να κόψουμε από όπου μπορούμε είναι πλέον γενικός νόμος του κράτους και όλης της δημόσιας διοίκησης» σχολιάζει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΠΝ «Αττικόν». Τις ανησυχίες των εργαζομένων εντείνει, στο μεταξύ, η σιωπή της Αριστοτέλους επί του θέματος, καθώς παρά τις οχλήσεις που έχει δεχθεί δεν έχει απαντήσει εγγράφως παρά μόνο έχει διαβεβαιώσει προφορικά δια στόματος του Γενικού Γραμματέα ότι «το θέμα θα λυθεί». «To υπουργείο καλύπτει την ενέργεια της συγκεκριμένης επιτρόπου; Οι νόμοι που ψηφίζει είναι για τα μάτια του κόσμου ή μήπως εφαρμόζονται επιλεκτικά;»αναρωτιέται το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αντιδρώντας στην αυθαίρετη παρακράτηση των δεδουλευμένων τους, οι 15 επικουρικοί νοσηλευτές του Αττικού Νοσοκομείου προχώρησαν πρόσφατα σε επίσχεση εργασίας.

Την ίδια ώρα, 50 εργαζόμενοι με κοινωφελή προγράμματα εκδιώκονται από το νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς η Πολιτεία αρνείται να ανανεώσει την πολύτιμη υπηρεσία τους και ουσιαστικά τους απολύει. Στο μεταξύ, από τις χιλιάδες προσλήψεις που εξαγγέλλονται διαρκώς στο Αττικό, δεν έχουν φτάσει παρά 3 εργαζόμενοι, υποστηρίζει με το Σωματείο, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη συνέχιση της πρακτικής των ρουσφετολογικών αποσπάσεων, ενώ το προσωπικό στενάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου