Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΚΕΕΛΠΝΟ: Μήνυμα του ΔΣ στους εργαζομένους


Με μια ανακοίνωση του “κάλεσμα σε συνεργασία” το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ επιχειρεί να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, επιστήμονες και στελέχη του Οργανισμού μετά τις αιφνίδιες αλλαγές. Παράλληλα, όμως, τους προειδοποιεί να μην παραλείψουν ή καθυστερήσουν να παραδώσουν ότι στοιχεία τους ζητηθούν.

“Δεν μας διαφεύγει ότι το νέο Δ.Σ. αναλαμβάνει την ευθύνη του μεγάλου Οργανισμού μας σε δύσκολες συνθήκες. Στη γενική κοινωνικοοικονομική κρίση στη χώρα μας προστίθενται οι προκλήσεις για την Δημόσια Υγεία από την παραμονή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων. Στις συνθήκες αυτές καλούμαστε να εξασφαλίσουμε αποτελεσματικά την προστασία της Δημόσιας Υγείας και να προλάβουμε κάθε νέα υγειονομική απειλή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση .

Υποστηρίζεται, όμως, ότι δεν λείπουν ούτε οι δυνάμεις ούτε η εμπειρία.

Οι ελλειψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ εντοπίζονται, σύμφωνα με το νέο ΔΣ, σε δύο άλλους τομείς: στην αξιοκρατία κα τη διαφάνεια.

“Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. διαθέτει αξιόλογο επιστημονικό και στελεχιακό δυναμικό που πρέπει να αξιοποιηθεί με όρους αξιοκρατίας και διαφάνειας. Δυστυχώς, και στα δύο αυτά σημεία, η μέχρι σήμερα ιστορία του Οργανισμού δεν ήταν η πιο λαμπρή”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, καταγράφει καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων του α’ δεκαπενθημέρου του τρέχοντος Μαΐου, που την καταλογίζει σε ολιγωρίας των εντεταλμένων υπαλλήλων στο Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης και στο Γραφείο Μισθοδοσίας.

Η νέα διοίκηση στοχεύει σε ουσιαστική θεσμική και οργανωτική αναδιάρθρωση του Κέντρου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις. Σε αυτή την προσπάθεια χαρακτηρίζει απαραίτητη τη συμβολή όλων.

“Το Δ.Σ. θα εγγυηθεί την λειτουργία του Οργανισμού με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας αλλά και ανυποχώρητης στάσης, σε κάθε απόπειρα υπονόμευσης του έργου του από κύκλους της διαπλοκής και της διαφθοράς”, αναφέρουν και καλούν όλους τους εργαζομένους να παράσχουν χωρίς καθυστέρηση ή ολιγωρία τα απαραίτητα στοιχεία που θα τους ζητηθούν, κρίνοντας αναγκαία την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου των θεσμοθετημένων ελεγκτικών μηχανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου