Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Παπαγγελόπουλος: Μετρητά εκτός λογαριασμών και θυρίδες στα νέα Πόθεν Έσχες



Κύμα σημαντικών αλλαγών και στον έλεγχο των δηλώσεων Πόθεν Έσχες, καθώς και στη λειτουργία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το skai.gr. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής, ο έλεγχος θα καταστεί πιο αυστηρός και μάλιστα πλέον υποχρεωτικός για το σύνολο των υποβληθέντων δηλώσεων έναντι του δειγματοληπτικού ελέγχου που εφαρμοζόταν έως σήμερα.

Στο εξής η πλειονότητα των υπόχρεων - πλην των πολιτικών προσώπων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - θα οφείλουν να υποβάλουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην Επιτροπή για την καταπολέμηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Mάλιστα, στις δηλώσεις αυτές θα πρέπει να αναγράφονται και οι τραπεζικέςθυρίδες, για τις οποίες ωστόσο όπως αποσαφήνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος, δεν θα δηλώνεται το περιεχόμενο αλλά η μίσθωσή τους, ενώ θα δηλώνονται και τυχόν μετρητά εκτός τραπεζικών λογαριασμών. Οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες θα περιλαμβάνει επίσης τα δάνεια που έχουν λάβει οι υπόχρεοι.

Σύμφωνα, με τον αναπληρωτή υπουργό, το ηλεκτρονικό σύστημα για όλους τους υπόχρεους θα είναι έτοιμο σε 2 μήνες από τώρα, ενώ πλέον τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών θα παραμένουν δημοσιευμένα για μεγαλύτερο διάστημα από τον ισχύοντα 1 μήνα.

Αλλαγές επέρχονται και στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία θα ελέγχει μόνο τα πολιτικά πρόσωπα και η σύνθεσή της οποίας θα γίνει από επταμελής εννιαμελής με την ένταξη μέλους του Συνηγόρου του Πολίτη, ώστε να είναι περισσότερα τα μέλη των δικαστικών αρχών. 

Τη, δε προεδρεία της Επιτροπής αναλαμβάνει στο εξής ο εκάστοτε Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

2 σχόλια:

  1. Οταν θα δηλωνουν τα χρηματα εκτος θυριδων και λογαριασμων και πεσουν κατα τυχη θυματα ληστειας, ποις θα φερει την ευθυνη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυβέρνηση ψάχνει για ηλίθιους, μα για πολύ ηλίθιους...Μα καλά πιστεύεις πως θα δηλώσει κανείς τα χρήματα ή τα κοσμήματα που έχει στην άκρη για να του τα πάρει ο Κατρούγκαλος και ο Παππάς για να τα δώσουν στους διάφορους Καρανίκες και στις καθαρίστριες των 2500 ευρώ το μήνα που έγιναν δικαστίνες????... Και διανοητικά ανάπηρος να είναι κάποιος καταλαβαίνει τι πάνε να του σκαρώσουν οι Σταθάκηδες και οι Καμμένοι...

      Διαγραφή