Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Δεν ζητήθηκε από τις ιδιωτικές ΠΦΥ να πληρώσουν για πιστοποίηση

Καλυβιώτου Μαρία - ΑΥΓΗ

Σύγχυση έχει προκληθεί γύρω από το ζήτημα της πιστοποίησης των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και των συμβεβλημένων παρόχων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με τον ΕΟΠΥΥ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ΕΟΠΥΥ ζήτησε από τους συμβεβλημένους παρόχους ΠΦΥ να του αποστείλουν, ηλεκτρονικά, τις επίσημες πιστοποιήσεις και διαπιστεύσεις τους, προκειμένου να μην διακοπεί η συνεργασία τους με τον φορέα. Γρήγορα, μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι ο ΕΟΠΥΥ οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τους ιδιωτικούς φορείς, καθώς οι ιδιωτικές εταιρείες που πιστοποιούν με ISO χρεώνουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης διευκρινίζει, μιλώντας στην «Αυγή», ότι ουδέποτε ζητήθηκε από τους παρόχους να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, παρά μόνον όσοι το έχουν ήδη κάνει να αποστείλουν τις πιστοποιήσεις τους. Όσον αφορά το μέλλον, τόνισε ότι «οποιαδήποτε απόφαση θα είναι προϊόν διαλόγου».

«Μέχρι σήμερα, οι κατά τόπους ιατρικοί σύλλογοι δίνουν βεβαίωση καλής λειτουργαίς σε κάθε φορέα», εξηγεί μιλώντας στην «Α» ο Φώτης Πατσουράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), και συμπληρώνει:

«Εμείς δεν είμαστε εναντίον του ελέγχου, αν μας πουν ότι τη λαμβάνει κάποιος φορέας του κράτους, δεν θα ήμασταν αντίθετοι, όλοι επιζητούμε καλύτερες παροχές υγείας προς τους ασθενείς». Ωστόσο, αυτό που ζητά η ΠΟΣΚΕ είναι «να μην ζητηθεί ποτέ από τους συμβεβλημένους παρόχους να πληρώνουν ιδιωτικές εταιρείες, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες ανέχειας του ιατρικού κόσμου».

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια σπουδές, χρόνια ειδικότητας,για πολλόύς πολά χρόνια εμπειριας στο μικροσκόπιο και στόν πάγκο εργασίας, ολα αυτά εξισώνονταιμε μια πιστοποίηση απο κάποιον που δεν ξέρει να ξεχωρίση ενα ερυθρό απο εναν μύκητα, αυτό λέγεται ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ή ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ίσως αυτός να ειναι και ο στόχος των κυβερνόντων(όχι μόνο των σημερινών αλλά και των προηγουμένων και βάλε)Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή