Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Σκληρή αντιπαράθεση υπουργείου Υγείας με εργαζόμενους και κοινωνία για τα προβλήματα στα νοσοκομεία

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να “επικοινωνήσει” τα θετικά που εκτιμά ότι πραγματοποιεί στον χώρο, όπως η κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και οι προσλήψεις.
IATRONET
Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο πεδίο της Υγείας.

Γιατροί και εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει πανυγειονομική απεργία για τις 8 Ιουνίου, ενώ αντιδράσεις προκύπτουν και στις τοπικές κοινωνίες για τα προβλήματα των δημόσιων δομών Υγείας.

Το πρόσφατο περιστατικό στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας κατά του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, δείχνει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν για την πολιτική ηγεσία.

Ομάδα ατόμων υποδέχτηκαν την Παρασκευή τον κ. Πολάκη με συνθήματα και αποδοκιμασίες: “Έρχεται για να αποτελειώσει το σύστημα δωρεάν υγείας στην περιοχή μας”, ανέφεραν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι.

Ο υφυπουργός Υγείας πήρε ντουντούκα και διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι “θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες”.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, μετά από έξι χρόνια που τα πράγματα έπαιρναν συνέχεια τον κατήφορο, φέτος αυτή η πορεία δείχνει να σταματά.

Παρόμοιο κλίμα επικράτησε και στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, όταν παριστάμενοι ρώτησαν τον κ. Πολάκη εάν πιστεύει αυτά που λέει: “Ναι, τα πιστεύω απόλυτα”, ήταν η απάντησή του.

Επικοινωνία

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να “επικοινωνήσει” τα θετικά που εκτιμά ότι πραγματοποιεί στον χώρο, όπως η κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και οι προσλήψεις.

Η καμπάνια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιρροπήσει το δυσμενές κλίμα που έχουν προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία τα πρόσφατα ψηφισθέντα μέτρα.

Έρχεται, όμως, αντιμέτωπη με την πρόθεση των εργαζομένων να αμφισβητήσουν τις εξαγγελίες, παρουσιάζοντας την εικόνα που επικρατεί στο σύστημα Υγείας.

Κενά

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η παρουσίαση στοιχείων από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), από τα οποία προκύπτει ότι το 2016 μισθοδοτούνται 2.500 λιγότεροι υπάλληλοι στο ΕΣΥ σε σχέση με πέρυσι και συνολικά την τριετία 13.500 λιγότεροι υπάλληλοι.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εκτιμά ότι – από την αρχή του έτους – ο αριθμός όσων αποχώρησαν προς τη συνταξιοδότηση ξεπερνά τους 1.000.

Οι κενές οργανικές θέσεις στο ΕΣΥ ανέρχονται σήμερα σε 30.000 και αν υπολογιστεί ότι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” εργάζονται σήμερα 2.000 άτομα, με την κάλυψη των κενών θέσεων θα μπορούσαν να στελεχωθούν περισσότερα από δέκα μεγάλα νοσοκομεία!

ΔΗΜ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου