Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Αναβαθμίζεται σε υπουργό Υγείας ο Κ. Πελετίδης;

https://patratora.gr/

6η ΥΠΕ: Ανεξαρτήτως της αποφάσεως που πήραν, εμείς προχωρούμε κανονικά τον σχεδιασμό μας και προτιθέμεθα να αυξήσουμε τα σημεία ΠΦΥ

Αποφάσισαν για μας χωρίς εμάς, θα μπορούσε συνοπτικά να έλεγε κάποιος με αφορμή την εισήγηση Πελετίδη και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, σχετικά με την πρόταση της 6ης ΥΠΕ για το δίκτυο των εννέα σημείων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου Πατρέων.

Η πρόταση αν και δίχασε το δημοτικό Σώμα, ήταν απορριπτική. Και αυτό χωρίς να καλέσει ο Δήμαρχος και να πληροφορηθούν οι σύμβουλοι που κλήθηκαν να αποφασίσουν.

Κληθείς από το Istologio G. Mosxou ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος να σχολιάσει το αποτέλεσμα, τόνισε:

«Εμείς δεν κληθήκαμε να παρουσιάσουμε την πρόταση της 6ης ΥΠΕ για το Δίκτυο. Και κατά συνέπεια δεν λάβαμε μέρος στην συζήτηση. Ανεξαρτήτως της αποφάσεως που πήραν για το θέμα, εμείς προχωρούμε κανονικά τον σχεδιασμό μας και προτιθέμεθα να αυξήσουμε τα σημεία και πάνω από τα εννέα που αρχικά προτείναμε. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η υγεία των πολιτών και η φροντίδα της κάλυψης των αναγκών τους».

Και με τα παραπάνω εδόθη η απάντηση στον ετσιθελισμό της αρχής Πελετίδη, που βρήκε ζήτημα για να εκφράσει τον συντηρητισμό της απέναντι σε εκσυγχρονιστικές προτάσεις, που θα αποεμπλέξουν τα νοσοκομεία από ζητήματα πρωτοβάθμιας υγείας, για να ασχοληθούν με τα σοβαρά περιστατικά, αφού τα εννέα σημεία μικρών ιατρικών μονάδων θα ικανοποιήσουν τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Κατά τ’ άλλα, υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, η θέση της Δημοτικής Αρχής -όπως παρουσιάστηκε με την εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη- απορρίπτοντας την σχετική πρόταση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ για το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου Πατρέων.

Αυτό όμως είναι δώρο-άδωρο, αφού μπορεί να είναι γιατρός ο κ. Πελετίδης, δεν είναι όμως και αυτός που έχει την ευθύνη υγείας των δημοτών. Εκτός και εάν σκοπεύει να αναβαθμιστεί και σε… υπουργό!

Υπέρ ψήφισαν η παράταξη της Δημοτικής Αρχής, ο Χρήστος Πατούχας (Ανυπότακτη Πολιτεία), ο Νίκος Τζανάκος (Πάτρα Δική μας Πόλη), η Βίβιαν Σαμούρη (Όλοι μαζί για την Πάτρα).

Κατά ψήφισαν η παράταξη ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, η παράταξη Νέα Πόλη και ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (Αγωνιζόμενοι Πολίτες).

Λευκό ψήφισε η παράταξη Τώρα για την Πάτρα, ενώ ο Θεόδωρος Ντρίνιας (Δημοτική Κίνηση ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ), κατέθεσε και ψήφισε δική του πρόταση.

2 σχόλια:

  1. κ ΥΠΕΑΡΧΑ ΠΡΟΧΩΡΑ. ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΑΣΤΟΥΣ.ΜΙΖΕΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ. ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ?ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ Π.Φ.Υ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΥΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή