Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Τα ειδικά μισθολόγια “απειλούν” τη συγκυβέρνηση – Λύση αναζητά ο Τσίπρας


Σε αναβρασμό είναι οι εργαζόμενοι του δημοσίου που αμοίβονται με ειδικά μισθολόγια μετά την κατάθεση της τροπολογίας που “παγώνει” για δύο χρόνια μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές (εδώ).

Πανεπιστημιακοί, γιατροί του ΕΣΥ, ιατροδικαστές, ερευνητές, στελεχη ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, δικαστές και άλλοι, με την ψήφιση της τροπολογίας, θα δουν τους μισθούς τους να “μπαίνουν στο ψυγείο” από 1/1/2017 έως 31/12/2018.

Κι όλα αυτά μόλις μια εβδομάδα μετά την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους ένστολους και απαναφέρει τους μσθούς τους στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

Ωστόσο, αυτή η αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας το βράδυ της Παρασκευής απειλεί με τριγμούς το “γάμο” ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έθεσαν βέτο για απόσυρση ή έστω ουσιαστικές αλλαγές στην τροπολογία, όπως αποκάλυψε στο ΣΚΑΙ ο Δ. Καμμένος. Όπως αναφέρει ο σταθμός, ολοκληρώθηκε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας και Ασφάλειας του Πολίτη όπου τους ζήτησε να προτείνουν, έως αύριο, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ισοδύναμα μέτρα, ώστε να αποσυρθεί η τροπολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου