Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Στα τέλη του έτους η τύχη της ωρίμανσης των ειδικών μισθολογίων


Παράταση στον… εαυτό της έδωσε η Κυβέρνηση προκειμένου να βρει τα ισοδύναμα μέτρα που απαιτούνται για να μην προχωρήσει στο “πάγωμα” των ειδικών μισθολογίων για 2 χρόνια (εδώ).

ΟΑναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης κατέθεσε νομοτεχνικη διόρθωση επί του άρθρου 236 του σχεδίου νόμου, της τροπολογίας δηλαδή που αφορά στα ειδικά μισθολόγια. Κατά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας χρήματα βρέθηκαν, για τους ένστολους, όμως, από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Με τις αλλαγές η κυβέρνηση έχει ως τις 31 Δεκεμβρίου να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα επί του προϋπολογισμού ώστε να μην φρεναρουν για μια διετία η μισθολογική ωρίμανση και οι προαγωγές των 21 ειδικών μισθολογίων.

“Με τα δημοσιονομικά μέτρα που κατατίθενται επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι για τα έτη 2016-2018”, εκτίμησε ο κ. Χουλιαράκης.

Πανεπιστημιακοί, γιατροί του ΕΣΥ, ιατροδικαστές, ερευνητές, στελεχη ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, δικαστές και άλλοι, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και εφόσον δεν βρεθούν τα απαραίτητα ισοδύναμα, θα δουν τους μισθούς τους να “μπαίνουν στο ψυγείο” από 1/1/2017 έως 31/12/2018.

“Η ως ανω διάταξη δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση που επιτευχθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία ισοδύναμη δημοσιονομική εξοικονομηση”, αναφέρει η νομοτεχνική διόρθωση, όπως την ανέγνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Εδώ νομοθετείται την αυταπάτη. Ντροπή σας και ντροπή σε εσάς που τα ψηφίζεται και κοροϊδεύεται τους ένστολους”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, αναρωτόμενος τι άλλο θα χρειαστεί ο Π. Καμμένος για να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Λύση Καμμένου

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Π. Καμμένος υποστήριξε πως η μισθολογική ωρίμανση των ενστόλων του υπουργείου Άμυνας θα βρεθεί από κωδικούς για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τα 27,3 εκατ. ευρώ του 2017 και τα 27,3 εκατ. ευρώ του 2018 θα εξασφαλιστούν από τον κωδικό 6900 του υπουργείου Άμυνας που αφορά σε εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία δεν συνεχίζουν και από αποζημιώσεις εταιριών του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου