Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΠΟΣΚΕ: Πιστοποίηση φορέων ΠΦΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 16346
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
Email: poske2013@gmail.com
Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη

Αθήνα 23/05/2016

ΠΡΟΣ: ΕΟΠΥΥ
Υπ’ όψιν κ. Προέδρου Δ.Σ

ΘΕΜΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΦΥ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Στις 20/5/2016 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα το ΕΟΠΥΥ επείγουσα ανακοίνωση με την οποία καλείτε τα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα (αδόκιμος όρος καθόσον δεν υφίσταστε στο ΠΔ 84/01) με την οποία ζητάτε να αποστείλουν, όσα εξ αυτών έχουν, πιστοποίηση στον ΕΟΠΥΥ. 

Από διμήνου όπως γνωρίζεται υπάρχει η διαπραγμάτευση μεταξύ των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για την σύναψη της νέας σύμβασης. 

Μεσούσης λοιπόν αυτής της διαπραγμάτευσης μια τέτοια ανακοίνωση δημιουργεί ερωτηματικά και προβλήματα στην συνέχιση της διαπραγμάτευσης αφού η Ομοσπονδία μας και με την σύμφωνη γνώμη και άλλων φορέων, έχει στείλει τις απόψεις της, και μέσα σε αυτές αναφέρετε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά η πιστοποίηση των φορέων για την σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ή για την οποιαδήποτε τιμολόγηση ιατρικών πράξεων. 

Και αυτό δεδομένου ότι οι φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχουν πάρει άδεια λειτουργίας από τους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους όπως προβλέπετε από το ΠΔ 84/2001 και γίνετε επανέλεγχος αυτών σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως ορίζει ο νόμος. Κατόπιν τούτου η οποιαδήποτε περεταίρω εφαρμογή πιστοποίησης θα επιφέρει μόνο οικονομική επιβάρυνση στους ήδη διαλυμένους οικονομικά φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Κατόπιν τούτου παρακαλούμε και μέχρι την λήξη της διαπραγμάτευσης να μην τεθεί σε εφαρμογή η ανωτέρω απόφαση σας και η οποιαδήποτε περαιτέρω απόφαση να γίνει μετά από διάλογο στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για την νέα σύμβαση. 

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΝΟΙΚΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΞΟΔΑ ΚΟΙΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ.ΚΑΝΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ ΧΡΕΩΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή