Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Νέο πόρισμα καταπέλτης για σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Ποιους «καίει»

Τρίτη 3 Μάιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Άλλο ένα καυτό πόρισμα που αφορά στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα έως το τέλος του μήνα.

Ακόμη και εντός του Μαΐου –όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες τουHealthReport.gr– αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα νέο πόρισμα καταπέλτης για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, το πόρισμα που είναι σχεδόν έτοιμο, κινείται σε δύο κατευθύνσεις: Στη νομιμότηταπροσλήψεων σε μεγάλο Κέντρο Υγείας της Αττικής, αλλά και σε μεγάληδανειοδότηση του φορέα.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ κάνουν εδώ και εβδομάδες φύλλο και φτερό τοΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ατασθαλίες και παρατυπίες στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού σε Κέντρο Υγείας της Αττικής.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι οι λεγόμενοι «ράμπο» Υγείας του ΣΕΥΥΠ, έχουν ήδη στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως όχι μόνο δεν τηρήθηκε η νομιμότητα στη διαδικασία των προσλήψεων, αλλά αντίθεταδιορίσθηκαν πρόσωπα χωρίς καν να τηρηθούν τα βασικά.
Η έρευνα του ΣΕΥΥΠ αφορά σε διάστημα τριών χρόνων.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αφορούσε από το 2012 έως το 2014 οπότε και με βάση τα στοιχεία, φαίνεται πως είχαν μοιρασθεί εκατομμύρια ευρώ σε διαφημιστικές εταιρείες και ΜΜΕ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες του πρώτου πορίσματος: «Στο φως τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο άγριος καβγάς και η κυρία υπουργού»

Ο έλεγχος για τα κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ενταθεί τους τελευταίους μήνες από τους επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ, καθώς υπήρχε γενική εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να «εκκαθαριστεί» ο φορέας, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες τουHealthReport.gr.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π.Πολάκης φέρεται να έδωσε ο ίδιος εντολή στον Γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ Σταύρο Ευαγγελάτο, να προχωρήσει τον έλεγχο για να αποδοθούν ευθύνες «όσο ψηλά κι αν είναι».

Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά οι λεγόμενοι «ράμπο» υγείας έπειτα από σχετική οδηγία του επικεφαλής Σ.Ευαγγελάτου, προχώρησαν σε βάθος τον έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Γεγονός που αποδίδεται από υψηλά κυβερνητικά στελέχη, στο ότι για πρώτη φορά στο ΣΕΥΥΠ παρέχεται πλήρη πολιτική κάλυψη. Εξάλλου χρόνια τώρα είναι κοινό μυστικό ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελούσε ένα πρώτης τάξεως «μαγαζί» για την εξυπηρέτηση ρουσφετιών όλων των κυβερνήσεων. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο: «Εditorial: Οι προσλήψεις και το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλη η αλήθεια»

Πάντως το νέο πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα από την ίδια την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ ήδη ετοιμάζεται αντίγραφο και για τοΜέγαρο Μαξίμου λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.
Ίδωμεν…

1 σχόλιο:

  1. Προς όποιους δεν ξέρουν ακόμη.
    Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν και είναι ένα ΝΠΙΔ, με κλειστό προϋπολογισμό χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Υγείας (συνεπώς δεν μπορεί να ελεγχθεί από την ΤΡΟΙΚΑ για τον τρόπο διάθεσης του προϋπολογισμού του).
    Χρησιμοποείται από την εκάστοτε κυβέρνηση για να χρηματοδοτήσει:
    α) ψηφοφόρους μέσω διορισμού των ως οδηγούς, φύλακες, γραμματειακή υποστήριξη (έχει ήδη εκατοντάδες, νέους κυρίως, από την κλαδική του ΠΑΣΟΚ - νυν ΣΥΡΙΖΑ - και της ΝΔ)
    β) διαφημιστικές εταιρείες και μέσα μαζικής ενημέρωσης
    Παρέχει ένα προϊόν που ο κόσμος νομίζει αναγκαίο για την υγεία του (την παρακολούθηση και αντιμετώπιση μεταδοτικών νοσημάτων) αλλά το παρέχει στο 10% της ποιότητας, χωρίς να χρηματοδοτεί την προμήθεια υγειονομικού προϊόντος, και με εξαιρετικά υψηλό κόστος... Χρηματοδοτεί όμως ψηφοφόρους με μεγάλη επιτυχία.... εδώ και χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή