Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Υπ.Υγείας: Ξεκινήστε τώρα τα «ηλεκτρονικά ραντεβού» για το ΠΕΔΥ! Επείγουσα εγκύκλιος

Πέμπτη 19 Μάιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Άρον άρον επιχειρεί το υπουργείo Υγείας να ξεκινήσει το σύστημα με τα ηλεκτρονικά ραντεβού στο ΠΕΔΥ μέσω του ίντερνετ.


Μπορεί το ΠΕΔΥ να μη διαθέτει ακόμη γιατρούς και το απαραίτητο προσωπικό, αλλά τουλάχιστον οι ασθενείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς που έχουν απομείνει μέσα από το ίντερνετ δωρεάν.


Και η διαδικασία είναι επείγουσα καθώς έγκυρες πηγές του HealthReport.grαναφέρουν πως μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, συμφωνήθηκε πριν λίγες ημέρες να «μπει μπροστά» η διαδικασία με γρήγορους ρυθμούς.

Ωστόσο φαίνεται πως ορισμένες Υγειονομικές Περιφέρειες δεν ακολουθούν τους ρυθμούς αυτούς. Αποτέλεσμα είναι να σταλεί επείγουσα εγκύκλιος από τον αρμόδιοΑναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Σταμάτη Βαρδαρό για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αφού είχαν δοθεί και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην εγκύκλιό του ο κ.Βαρδαρός: «Έχει διαπιστωθεί ότι πολλές από τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. του Π.Ε.Δ.Υ. δεν έχουν εφαρμόσει έως σήμερα τις οδηγίες της Εγκυκλίου για την έναρξη τηςπαραγωγικής λειτουργίας του νέου συστήματος, παρόλο που είχαν τεθεί και σχετικάχρονοδιαγράμματα.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως άμεσα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του συνόλου των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. του Π.Ε.Δ.Υ. αρμοδιότητάς σας στο νέο σύστημα προγραμματισμού ραντεβού μέσω διαδικτύου χωρίς χρέωση, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. »

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ



Πάντως για να καλυφθούν τα κενά στο ΠΕΔΥ και να έχουν και ένα νόημα τα «ηλεκτρονικά ραντεβού» το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε ανακατανομή προσωπικού από το ΠΕΔΥ προς τα νοσοκομεία και αντίστροφα.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Αναπληρωτής Γενικός ΓραμματέαςΣταμάτης Βαρδαρός, θα γίνει ανακατανομή του προσωπικού προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο οι εργαζόμενοι στο σύστημα. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τις μετακινήσεις του προσωπικού: «ΠΕΔΥ: Ξεκινούν μετακινήσεις γιατρών-προσωπικού από και προς τα νοσοκομεία! Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται»

Βέβαια μπορεί προς ώρας να καλυφθούν κάποια κενά, αλλά όπως παραδέχεται και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα χρειαστούν προσλήψεις για να μπορεί το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να λειτουργήσει σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου