Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Στα...κάγκελα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τις διατάξεις του νομοσχεδίου με τις εργασιακές σχέσεις



Ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ Αττικής), συγκαλεί για την Κυριακή έκτακτη γενική συνέλευση (10.30 το πρωί, ξενοδοχείο Τιτάνια).

Απρόβλεπτες είναι οι εξελίξεις με τους πρώην γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι σήμερα υπηρετούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).
ΙΑΤRONET.GR

Με σχέδιο νόμου που έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση, το υπουργείο Υγείας καλεί όσους έχουν ιδιωτικό ιατρείο να το κλείσουν έως το τέλος του έτους και να απασχοληθούν ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Από το 2014, που συγκροτήθηκε το ΠΕΔΥ (νόμος 4238), πολλοί γιατροί έχουν φύγει και όσοι έμειναν απασχολούνται με διαφορετικό καθεστώς, έπειτα από δικαστικές αποφάσεις.

Μέχρι την εφαρμογή του νόμου 4238/2014, υπηρετούσαν 5.500 γιατροί στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Από αυτούς, 3.000 απολύθηκαν και 300 έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί.

Οι 5.500 γιατροί έγιναν 2.200 σήμερα και οι μισοί εργάζονται με ασφαλιστικά - δικαστικά μέτρα. Οι υπόλοιποι, περίπου 3.000 γιατροί εδώ και 15 μήνες, περιμένουν τη δικαίωση από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προκήρυξε 900 θέσεις επικουρικών γιατρών, για τις οποίες, μόνο 170 έκαναν αίτηση, και σήμερα συνεχίζουν να εργάζονται μόνο 130.

Στο ΠΕΔΥ επίσης, εργάζονται περίπου 200 γιατροί με δικαστικές αποφάσεις, που παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και 20 μήνες. Οι συνεχείς παρεμβάσεις στο υπουργείο και στις ΥΠΕ (1η και 2η) δεν απέδωσαν μέχρι σήμερα.

Λόγω των εξελίξεων, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ Αττικής), συγκαλεί για την Κυριακή έκτακτη γενική συνέλευση (10.30 το πρωί, ξενοδοχείο Τιτάνια).

Εργασιακά

Θέματα της συνέλευσης είναι οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ και ανάλυση του παραπάνω σχεδίου νόμου, το οποίο φέρει ως τίτλο “Μεταρρύθμιση της Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Κέντρα Αναφοράς Σπανίων Παθήσεων και άλλες διατάξεις”.

Το προεδρείο του Συλλόγου καλεί τα μέλη να συμμετέσχουν στη γενική συνέλευση, “...για τον συντονισμό της δράσης για λήψη αποφάσεων εντός των οργάνων”...

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, γιατροί και οδοντίατροι καλούνται να επιλέξουν εκ νέου εάν επιθυμούν να εργαστούν ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ή να αποχωρήσουν.

ΔΗΜ.Κ.

4 σχόλια:

  1. Εδω απολυθηκαν ιατροι με ΑΣΕΠ διορισμο και προτιμησαν τα ιατρεια τους διοτι νομισαν ότι εχουν να κανουν με κρατος και όχι με μπανανία. Αντε τωρα να δουμε τι θα γίνει. Προταση να διοριστουν μονιμοι και πληρους απασχολησης νεοι ιατροι. Οι παλαιοτεροι ότι προσφεραν καλως το προσφεραν . Τωρα να δώσουν τη θεση τους σε νεοτερους και οχι ολα δικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και πολλυ ειναι μεχρι τελους τοθ 16.εγω λεω του3016 χαζε ΑΒΟΥΛΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΔΗΜ.ΠΦΥ ΘΕΛΕΙ ΣΠΑΘΙ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ ΑΛΛΑ ΔΕΝ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΙΝΑ....ΤΟ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ.... ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΙΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολύ σωστή η διάταξη του Πολυνομοσχεδίου...Ή στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα...Δεν βλέπω κανένα λόγο κινητοποιήσεων....Το να ξαναπεράσουν οι γιατροί του ΙΚΑ σε μικτό τρόπο εργασίας ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ θα ήταν άδικο και εις βάρος της κοινωνίας...Εσείς βέβαια που πιστέψατε τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ πως θα σας ξανάδιναν τα παλαιά σας προνόμια (γιατί περί προνομίων επρόκειτο) απλά μια συμβουλή: Η ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή