Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για τους απλήρωτους γιατρούς



Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη απέστειλε η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενη για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των πληρωμών τους που φτάνουν τους 6 μήνες. 
Αναλυτικά η επιστολή:


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Από τις αρχές του 2016, ο τρόπος υποβολής των παραστατικών και η διαδικασία πληρωμής των ιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, έχει διαφοροποιηθεί με αποτέλεσμα την αύξηση της γραφειοκρατίας και τις πολλαπλές δυσλειτουργίες που οδηγούν στην πολύμηνη καθυστέρηση των πληρωμών οι οποίες φτάνουν μέχρι και τους 6 μήνες.


Η αποστολή των φυσικών αρχείων γίνεται πια σε κεντρικό επίπεδο χωρίς την απαραίτητη υποδομή τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνική και τεχνολογική υποστήριξη. Συνέπειες αυτού του «συγκεντροτισμού» αποτελούν η μη έγκαιρη παραλαβή, η δυσκολία στην ψηφιοποίηση των παραστατικών και τελικά η καθυστέρηση στις ήδη καθυστερημένες οφειλές σας προς τους ιατρούς.
Προφανώς γνωρίζετε ότι σε μεγάλο αριθμό ιατρών και χωρίς καμία δικιά τους υπαιτιότητα, δεν έγινε δυνατή η ψηφιοποίηση των παραστατικών του Ιανουαρίου με συνέπεια την μη οριστικοποίηση του ελέγχου από τις κατά τόπους ΥΠΑΔ και τη μη πληρωμή τους εντός του Μαΐου, όπως είχατε εξαγγείλει.

Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του οργανισμού στηρίζεται στη συνέπεια λόγων και έργων. Σε αυτή την κατεύθυνση, προχωρήστε άμεσα στην έγκαιρη και άμεση (εντός του Μαϊου) αποπληρωμή των οφειλομένων των συμβεβλημένων ιατρών. Είναι οι μόνοι που στηρίζουν το εγχείρημα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

Να σας ζητήσουμε επίσης να επιστρέψετε άμεσα στην αποκέντρωση της εκκαθάρισης τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσει ο Οργανισμός την τεχνογνωσία της άμεσης και αποτελεσματικής διαχείρησης των παραστατικών των συμβεβλημένων ιατρών.
Εάν ο στόχος της πολυδιαφημιζόμενης καινοτομίας ήταν η γρήγορη και ολοκληρωμένη αποζημίωση των ιατρών είναι εμφανές ότι γρήγορα στέφθηκε με αποτυχία.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Βαβουρανάκης                 Γεώργιος Κοχιαδάκης

Ο Συντονιστής Ιατρών ΕΟΠΥΥ
Νικόλαος Λαθουράκης 

2 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα δεν είναι η μεθοδολογία ελέγχου των παραστατικών, αλλά η έλλειψη χρημάτων... Απλά τα πράγματα... Αντί να αποπληρωθούν οι γιατροί, έδωσαν τα χρήματα στους διάφορους Καρανίκες, γκόμενους Σβίγκου, διάφορους κοπριταραίους σε ανύπαρκτους Οργανισμούς, στις καθαρίστριες των 2500 ευρώ το μήνα -που τις έκαναν δικαστίνες- στους επίορκους και στις κομμώτριες-καθηγήτριες των ΤΕΛ...Οπότε τα θύματα γιατροί-που τους ψήφισαν και από πάνω- πήραν τα χρέη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ !!!Ο ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ....FREE TO GO!!! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ..ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ..ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή