Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Έρχεται νέος διαγωνισμός για 96 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ! Γιατί ακυρώνεται ο προηγούμενος

Δευτέρα 30 Μάιος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Νέος διαγωνισμός για την προμήθεια 96 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης από την Κοζάνη κατά τη διάρκεια παράδοσης 14 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί επειδή επρόκειτο να αγορασθούν σε διπλάσια τιμή τα οχήματα από τα πρώτα που είχε ήδη προμηθευτεί η υπηρεσία.

Ο κ.Πολάκης μίλησε για μίζες στη διαδικασία αγοράς των ασθενοφόρων: «Δεν τα βρίσκανε στην μίζα, γι’ αυτό καθυστερούσε επί τόσα χρόνια ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το 2007 για τη προμήθεια των ασθενοφόρων» είπε χαρακτηριστικά. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Στον αέρα ο διαγωνισμός για τα 90 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ! Τι απεφάνθη το ελεγκτικό συνέδριο»

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας συντομεύθηκε η διαδικασία ελέγχου στοΕλεγκτικό Συνέδριο από έξι μήνες σε δεκαπέντε ημέρες και έτσι αγοράσθηκαν τελικώς τα πρώτα ασθενοφόρα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ.Πολάκη τα ασθενοφόρα που αγοράσθηκαν αρχικά κόστισαν 48.000 ευρώ το καθένα ενώ για τα υπόλοιπα 96 ασθενοφόρα που πρόκειται ακόμη να αγορασθούν οι τιμή εκτοξεύθηκε στα 63.000 ευρώ.
«Αρνηθήκαμε να πληρώσουμε για το ίδιο προϊόν περισσότερα χρήματα και έτσι θα γίνει νέος διαγωνισμός για την προμήθεια των υπόλοιπων ασθενοφόρων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου