Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Έβγαλαν τα... νυστέρια η 6η ΥΠΕ με το Δ. Πατρέων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας!

18/05/2016 

PELOP.GR

Με μία ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση αντέδρασε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) στην επιλογή της δημοτικής αρχής της Πάτρας να εισαχθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το σχέδιο της 6ης ΥΠΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), χωρίς να παρίστανται εκπρόσωποί της.


Ειδικότερα, η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ έχει ως εξής:

«Μια αρκετά… πρωτότυπη διαδικασία επέλεξε η δημοτική αρχή για να συζητήσει (;) στο ΔΣ το σχέδιο της 6ης ΥΠΕ, που αφορά στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ΠΦΥ στο Δήμο της Πάτρας.

Η βασική "πρωτοτυπία" βρίσκεται στο γεγονός ότι η εισήγηση που θα γίνει από το Δήμαρχο (ή κάποιον αρμόδιο αντιδήμαρχο) και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα αφορά μεν στο σχέδιο της ΥΠΕ, αλλά… η ΥΠΕ δεν έχει προσκληθεί!!

Το σχέδιο δηλ. δεν παρουσιάζεται στο ΔΣ από το φορέα που το κατάρτισε, αλλά από άλλον φορέα!

Είναι ενδεικτικό ότι το κείμενο που μπαίνει για συζήτηση στο ΔΣ δεν τιτλοφορείται "οι θέσεις του Δήμου για την ΠΦΥ στην Πάτρα", αλλά "εισήγηση πάνω στις θέσεις της κυβέρνησης για την ΠΦΥ στην Πάτρα"…

Η εισήγηση, μάλιστα, της δημοτικής πλειοψηφίας στάλθηκε μια μέρα πριν τη συνεδρίαση στο μέιλ της ΥΠΕ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΔΣ, η οποία, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι "αν θέλει η ΥΠΕ, μπορεί να παρευρεθεί, οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές"!

Δεν στερούνται "πρωτοτυπίας" βέβαια και οι κινήσεις που προηγήθηκαν της συνεδρίασης του ΔΣ. Όπως το γεγονός ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πραγματοποίησε συσκέψεις με υγειονομικούς φορείς της περιοχής, με αντικείμενο το σχέδιο της ΥΠΕ, χωρίς και πάλι να ειδοποιηθεί η ΥΠΕ!!!

Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι, στην εισήγησή της προς το ΔΣ, η δημοτική αρχή αναφέρει την πραγματοποίηση των συναντήσεων αυτών, χωρίς όμως να αναφέρει ούτε με ποιους φορείς συναντήθηκε, ούτε κυρίως ποια ήταν η γνώμη των φορέων για το σχέδιο της ΥΠΕ ….

Νομίζουμε πως γίνεται εμφανές ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί με προφάσεις και ανορθόδοξες μεθοδεύσεις να αποφύγει έναν επί της ουσίας διάλογο πάνω στο σχέδιο της 6ης ΥΠΕ για την ΠΦΥ.

Από κει και οι "τραβηγμένες απ' τα μαλλιά" κριτικές επισημάνσεις προς το σχέδιο.
Οι εισηγητές της δημοτικής αρχής αποφεύγουν τον απευθείας διάλογο, γιατί διαισθάνονται ότι είναι τόσο ανυπόστατη η κριτική, που δεν αντέχει σε ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση. Έτσι, λοιπόν, προτίμησαν μια "προαναγγελθείσα" απορριπτική απόφαση του ΔΣ, χωρίς αντίλογο, με συνοπτικές διαδικασίες.

Ελπίζουμε ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, η δημοτική αρχή θα αναθεωρήσει την τακτική της και, μέσα από μια ουσιαστική διαδικασία, θα μας δώσει την ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις απόψεις μας. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν πραγματικά να διαμορφώσουν γνώμη τα μέλη του ΔΣ».

5 σχόλια:

  1. Κ ΥΠΕΑΡΧΑ ΚΡΑΤΑ.ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΧΩΡΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΞΩ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΠΦΥ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΚΛΠ.ΑΓΑΝΤΑ ΕΠΟ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η υπε ρωτησε τον Δημο για τον σχεδιασμο που εκανε ? Αν ρωτησεις τον υπεαρχη που βρισκεται το καθε χωριο και τι αναγκες εχει δεν θα ξερει τι του γινεται . Γραφειοκρατες δημοσιοι υπαλληλοι κανουν ασκησεις επι χαρτου και νομιζουν οτι ετσι θα λυθουν τα προβληματα της ΠΦΥ .Απο τα γραφεια κυριοι δεν λυνονται τα προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΟΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΕΓΩ.ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ.ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ-ΔΥΣΤΥΧΩΣ-ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΙ ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ.ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΕΛΛΑΔΑ?ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή