Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Απλήρωτοι οι επικουρικοί γιατροί στο Νοσοκομείο Πρέβεζας- Εφημερίες 3 μηνών περιμένουν στην Άρτα

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη -  IATROPEDIA

Οι λάθος υπολογισμοί των αρμοδίων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας «καταδίκασαν» τους επικουρικούς γιατρούς του νοσοκομείου σε ένδεια καθώς δεν θα λάβουν τον μισθό τους σύντομα… Να θυμίσουμε ότι οι επικουρικοί γιατροί πληρώνονται από ίδια έσοδα των νοσοκομείων! Και σαν να μην έφταναν τα προβλήματα των γιατρών στην Πρέβεζα, απλήρωτοι για τις εφημερίες τους παραμένουν από την αρχή του έτους και οι γιατροί στο Νοσοκομείο Άρτας από λάθη της διοίκησης. Ενώ υπήρξε πρόσφατα και πληροφορία ότι το νοσοκομειακό φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων παρέπεμψε άπορο καρκινοπαθή να βρει τα φάρμακά του από κοινωνικό ιατρείο… Τι άλλο να γίνει πια σε αυτήν την Ήπειρο για να σπεύσει η Πολιτεία σε βοήθεια;

Η έλλειψη "κανονικών" διοικητών από τα νοσοκομεία, και η "προσωρινή" ανάληψη των καθηκόντων των απερχόμενων εδώ κι ένα 6μηνο από ανθρώπους που δεν έχουν ειδικές γνώσεις δημόσιας διοίκησης, έχει οδηγήσει σε πολλά ευτράπελα ανά την Ελλάδα... Στην Ήπειρο, οι γιατροί των νοσοκομείων Πρέβεζας και Άρτας δίνουν αγώνα επιβίωσης καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τους παρακρατούνται χρήματα που ...υπάρχουν!

Όπως αναφέρουν σε καταγγελία τους προ ημερών η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΙΝΗ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου), κ.κ. Μαγαρίτα Κιτσάνου και Χαράλαμπος Παππάς, οι γιατροί της Άρτας κάλεσαν σε γενική συνέλευση για το πρόβλημα με τις εφημερίες και προειδοποίησαν με επισχέσεις...Τα χρήματα για την πληρωμή των εφημεριών τους έφτασαν στον λογαριασμό του νοσοκομείου αλλά δεν εκταμιεύτηκαν ποτέ λόγω λαθών της διοίκησης!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, και παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας πληρώθηκαν τελικά και τον Δεκέμβριο του 2015 με περικοπή της τάξεως του ...40% για να τηρηθεί μέχρι τέλους η πρακτική όλου του 2015 να πληρώνονται οι γιατροί των Κ.Υ. 2 στους 3 μήνες που εργάστηκαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου