Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Έκτακτη σύσκεψη στον ΕΟΠΥΥ για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων

Ηealth view.gr

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Healthview που ήταν το πρώτο μέσο που είχε δημοσιεύσει από την Πέμπτη 21/4 την επικείμενη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των δημόσιων φορέων. Μετά τα νοσοκομεία έρχεται τώρα και η σειρά του ΕΟΠΥΥ να μεταφέρει τα ταμειακά του υπόλοιπα στην Τράπεζα της Ελλάδας προκαλώντας ανησυχίες και αντιδράσεις, αφού διαφαίνεται πλέον καθαρά ότι το κράτος στερεύει από χρήμα. 

Αύριο το πρωί μάλιστα συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ληφθεί η απόφαση της δέσμευσης των χρημάτων, αφού όπως ρητά αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επικαλούμενο την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, "Στις περισσότερες χώρες του κόσμου για λόγους χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης πρέπει να γίνεται κεντρικά".
Την ίδια ώρα διαμαρτύρονται οι Πρόεδροι των Υγεινομικών Συλλόγων, διότι όπως αναφέρουν, "η σημερινή κυβέρνηση με ληστρικό τρόπο και αιφνιδιαστικά, καταργεί τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ και με αοριστολογίες προσπαθεί να «μπαλώσει» την υπεξαίρεση των εισφορών που κατέβαλαν μέχρι σήμερα οι υγειονομικοί". Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στο άρθρο 94 παρ. 5 σημειώνουν οι υγειονομικοί πως μεταξύ άλλων, ο κλάδος των μονοσυνταξιούχων καταργείται και μάλιστα αναδρομικά… από 1.1.2016.

Μπροστά στις δυσμενείς αυτές εξελίξεις ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί για αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΠΦΣ, σύσκεψη των προέδρων των δευτεροβαθμίων υγειονομικών συλλόγων, για να χαράξουν κοινή γραμμή αντίδρασης και αντίθεσης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει στην ανακοίνωσή του, πως καταδικάζει τις κυβερνητικές επιλογές και μεθοδεύσεις και παράλληλα αναμένει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην συμπράξουν στην ασφαλιστική καταδίκη των υγειονομικών και να αντιδράσουν έμπρακτα.

Τέλος οι φαρμακοποιοί, όπως είχε πει και ο πρόεδρος του ΠΦΣ κος Λουράντος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Healthview, προειδοποιούν για άλλη μια φορά, "τα Φαρμακεία μπορούν να ξαναγίνουν εκλογικά κέντρα καταδίκης των μνημονιακών πολιτικών αποφάσεων και αυτής της κυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου