Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Αθ. Γιαννόπουλος: «Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα»



«Νόμιζε ότι θα μας τρομοκρατήσει ο κ. Πολάκης για να υπογράψουμε τη δική του λίστα με τις προσλήψεις, που παρανόμως έφτιαξε, αλλά δεν τα κατάφερε.»

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος μίλησε σήμερα στο ΒΗΜΑ FM σχετικά με την παύση του από την θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, για το τι προτίθεται να κάνει και για την περιβόητη λίστα των προσλήψεων.

«Η θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και οι θέσεις οι άλλες, όπως ξέρετε, είναι τιμητικές θέσεις, είναι τιμητική η θέση του προέδρου, εγώ μετέχω τεχνοκρατικά, επιστημονικά, ως πρόεδρος και γι’ αυτό με επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τέλος πάντων, ο κύριος υπουργός, όπως σας είπα, νόμισε ότι κατά αυτό τον τρόπο, θα τρομοκρατήσει το διοικητικό συμβούλιο και θα υπογράψει το διοικητικό συμβούλιο λίστα επιτυχόντων γιατρών και νοσηλευτών που θα ερχόντουσαν αργότερα, παράνομα. Ε, αυτό, δεν μπόρεσε να το πετύχει, δεν μπορούσε να γίνει από εμάς, εμείς τη νομιμότητα σεβόμαστε και αυτή διακονούμε, αυτό βέβαια δεν το αντιλαμβάνεται ο κ. υπουργός και προτίμησε τη λύση αυτή, δηλαδή να μας οδηγήσει σε παραίτηση. Δεν παραιτούμεθα, διότι είναι ηθικοί οι λόγοι της μη παραίτησής μου, λόγω του ότι θα δεχόμουν αυτές τις αιτιάσεις τις οποίες αναφέρει ο κ. υπουργός και γι’ αυτό κιόλας ας μας παραιτήσει ο ίδιος κάνοντας την οποιαδήποτε ενέργεια. Βέβαια, μετά από όλες αυτές τις κινήσεις, υπάρχουν και οι αντιδράσεις και βεβαίως θα πρέπει να ξέρετε ότι η πολιτεία μου, η ζωή μου, η οποία είναι γνωστή και κρυστάλλινη, τόσο στον πολιτικό στίβο, όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, δεν θα μπει σε διαπραγμάτευση, με τις απρέπειες και τους ψευτο-τσαμπουκάδες του αναπληρωτή υπουργού».

Θα υπάρξει συνέχεια, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα τα οποία προβλέπει η διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις που ενώ υπάρχει κάποια θητεία συγκεκριμένη, κάποιος υπουργός θέλει τη διακοπή της θητείας αυτής, κατ’ αυτό τον τρόπο.»

Αναφορικά με τη λίστα των γιατρών, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: «Η λίστα αυτή προήρχετο από παράνομες ενέργειες, δηλαδή εζητήθησαν οι φάκελοι και τους πήρε ο υπουργός στο γραφείο του, όχι μόνο των γιατρών, οι οποίοι ήταν κάπου 220 φάκελοι, αλλά και κάπου 2.000 τόσοι, που ήταν οι φάκελοι των νοσηλευτών και νοσηλευτριών. Αυτή είναι μια παράνομη ενέργεια και μάλιστα θίγεται και το θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων, αυτά θα τα βρούνε βεβαίως, οι αρμοδιότεροι εμού.

Κάνανε και μας δώσανε μία λίστα δικιά τους, αυτό είναι παράνομο, είναι παράτυπο, δεν προβλέπεται πουθενά, διότι τον διαγωνισμό μας εξουσιοδότησε να τον κάνουμε εμείς και τον διαγωνισμό τον κάνουμε εμείς, βάσει της κανονιστικής διαδικασίας, που υπάρχει στον Οργανισμό. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει, ποτέ δεν έχουνε γίνει αυτές οι ενέργειες.

Θα είναι υποχρεωμένος να απαντήσει (ο κ. Πολάκης) σε αρμοδιότερους εμού, εκεί που θα κληθεί, διότι μην ξεχνάτε ότι υπάρχει μία μηνυτήρια αναφορά η οποία τρέχει και θα πρέπει να καταλάβει ο κ. υπουργός ότι δεν είναι στο ‘ακαταδίωκτο’.

Εάν θα χάσει, που θα τη χάσει τη λεοντή του υπουργού και βουλευτή, κάποια στιγμή, μοιραίως θα πηγαίνει αρκετά πρωινά, να απολογείται εκεί που πηγαίνουνε όλοι οι κοινοί θνητοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου