Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Έρχονται νέα άγρια «κουρέματα» στον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Τρίτη 26 Απρίλιος 2016

Ακόμη πιο δύσκολες μέρες έρχονται στον ΕΟΠΥΥ μετά τα νέα κουρέματα που ετοιμάζονται και είναι προ των πυλών.

Δεν φθάνει που τα οικονομικά του μεγαλύτερου Οργανισμού Υγείας της χώρας ήταν στα …Τάρταρα, ήρθε και η αφαίρεση των αποθεματικών για να καταρριφθεί πλήρως το …όραμα των εμπνευστών του ΕΟΠΥΥ.

Και το ζήτημα είναι πως τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη.
Ασφαλισμένοι αλλά και πάροχοι θα δουν το επόμενο διάστημα να περιορίζονται οι παροχές αλλά και οι πληρωμές (αποζημιώσεις) αντίστοιχα, καθώς το ταμείον είναι μείον…
Άλλωστε ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ θα είναι …τσεκουρωμένος ως προς τις παροχές – όπως λένε έγκυρες πηγές τουHealthReport.gr– ανεξάρτητα εάν η κυβέρνηση θα ισχυριστεί καλύτερη κατανομή των υπηρεσιών.

Ήδη στα φάρμακα ξεκινούν σιγά σιγά οι περιορισμοί.
Νέα κριτήρια τίθενται για τη χορήγηση φαρμάκων, κριτήρια τα οποία το επόμενο διάστημα θα επεκταθούν σε διάφορα νοσήματα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να τα λαμβάνουν με μεγαλύτερη δυσκολία.

Από την άλλη και οι απλές επισκέψεις σε γιατρούς περιορίζονται άρδην για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Συνέπεια βέβαια είναι να δημιουργούνται σοβαρές δυσκολίες ιδιαίτερα στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. Ιδού τα πρώτα σημάδια των περικοπών (πατήστε ΚΛΙΚ): «Κουρεύονται» και οι επισκέψεις στους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει»

Και στις διαγνωστικές εξετάσεις έχουν αρχίσει τα πρώτα κουρέματα. Ο αριθμός των εξετάσεων που δικαιούται κάθε ασφαλισμένος μειώθηκε άρδην με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον. Δείτε ΕΔΩ πόσες διαγνωστικές εξετάσεις μπορούμε πλέον να κάνουμε: «ΕΟΠΥΥ: Όλες οι εξετάσεις μόνο κάθε 20 ημέρες! Ποιες εξαιρούνται

Και οι πάροχοι όμως θα δουν χειρότερες συμβάσεις από ότι στο παρελθόν, καθώς ηκατανομή των κονδυλίων θα γίνει με διαφορετικό τρόπο. Μάλιστα πηγές τουHealthReport.gr αναφέρουν ότι πολλές συμβάσεις με γιατρούς αλλά και διάφορους άλλους παρόχους ενδεχομένως να μην ανανεωθούν καθώς θα τεθούν νέα κριτήρια για μια σύμβαση με τον Οργανισμό.

Και αυτές οι περικοπές σε ειδικότητες γιατρών αλλά και σε αριθμό επαγγελματιών δεν είναι τυχαίες καθώς πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως οι οδηγίες που έχουν δοθεί στον ΕΟΠΥΥ είναι να περιορισθούν όλες οι δαπάνες σε όλα τα επίπεδα.

Κάτι βέβαια που θα δημιουργήσει περισσότερα προσκόμματα στην πρόσβαση των ασθενών στις δωρεάν υπηρεσίες.
Έξω από το …παιχνίδι είναι πιθανό να μείνουν και πολλές ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικές μονάδες που σήμερα συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ. Ανεξάρτητα εάν βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Οργανισμού και των «κλινικαρχών».

Εξάλλου οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι πλέον στα άκρα. Τόσο εξαιτίας της μη πληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο, όσο και εξαιτίας των απαιτήσεων του οργανισμού για να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Στα άκρα οι σχέσεις ΕΟΠΥΥ-«κλινικαρχών»! Μένουν χωρίς νοσηλείες οι ασφαλισμένοι;».

Τα πράγματα πάντως δεν αναμένεται να βελτιωθούν όπως φαίνεται αφού ο ΕΟΠΥΥδε διαθέτει πια ρευστό ούτε για …αστείο. Και τα δικά του ταμειακά διαθέσιμα μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος. (Κλικ ΕΔΩ για λεπτομέρειες).

Κάτι που σημαίνει ότι οι πάροχοι θα παραμείνουν απλήρωτοι μέχρι ο Οργανισμός να αποκτήσει νέο πακέτο κονδυλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου