Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Άρωμα ... επαναπροκήρυξης στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ - Νέο ΔΣ μετά το Πάσχα



Για την Παρασκευή μετά το Πάσχα ορίστηκε η νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς χθες Μ. Τρίτη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην συνεδρίασή τους, δεν έλαβαν απόφαση που να αφορά στην υιοθέτηση του πίνακα Πολάκη με τις προσλήψεις προσωπικού για τις ΜΕΘ.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η καθυστέρηση αυτή στην απόφαση του ΔΣ του Κέντρου, δεν αποκλείεται να μυρίζει ... επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, και μάλλον θα λέγαμε ότι είναι απόλυτα λογικό, μετά από τόση στοχοποίηση του διαγωνισμού, αλλά και του ιδίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ανέλαβε να αξιολογήσει τις αιτήσεις - κατόπιν εντολής φυσικά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Και αυτό ακριβώς είναι το παράδοξο, το γεγονός δηλαδή, ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την μία πλευρά ανέθεσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ να αξιολογήσει τις αιτήσεις των γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις κλίνες ΜΕΘ, από την άλλη δε, καταφέρθηκε εναντίον του (τουλάχιστον δύο φορές επίσημα με ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του υπουργείου Υγείας) την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης και η μετακλητή υπάλληλος του υπουργείου «πείραζαν» τις λίστες.
Η κατάσταση μοιάζει με κόμπο που δεν λύνεται, ή για την ακρίβεια με γόρδιο δεσμό και στην περίπτωση αυτή, η λύση είναι τόσο πανάρχαια, όσο και απλή. Η ιστορία δείχνει ότι ο διαγωνισμός οδεύει προς επαναπορκήρυξη όσο και εάν η καθυστέρηση αυτή είναι επιβαρυντική για το σύστημα και την δημόσια υγεία, η οποία δεν έχει έχει την πολυτέλεια να περιμένει για πολύ ακόμη. Καθημερινά οι ουρές στα νοσοκομεία για μία κλίνη ΜΕΘ είνα τεράστιες καίτοι πέρασε ο χειμώνας που όπως ήταν λογικό οι ασθενείς με συμπτώματα γρίπης είχαν μία προτεραιότητα για τις κλινες αυτές.

Προχθές ο ΙΣΑ έκανε λόγο για προφυγή στην Δικαιοσύνη με αφορμή την καθυστέρηση του διαγωνισμού την ώρα που η δημόσια υγεία πνέει τα λοίσθια, ενώ και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στηλίτευσε την κατάσταση. 

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Μετά την άρνηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ να υιοθετήσει τον “πίνακα Πολάκη’’ για την αξιολόγηση των ιατρών και την αδυναμία της ορισθείσας επιτροπής ενστάσεων, να τις εξετάσει λόγω μη επικύρωσης του, ο διαγωνισμός βαίνει προς ματαίωση.

Την ίδια στιγμή οι Μ.Ε.Θ. υπολειτουργούν, οι πολίτες βιώνουν τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία καθημερινά, αλλά ο κ. Πολάκης παραμένει Υπουργός.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά και την υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου