Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ αυτονόητο καθήκον

Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ αυτονόητο καθήκον

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 22/4/16

Το υπ. Υγείας χθες 21/4/16 έστειλε στα νοσοκομεία ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ επείγουσα εντολή για μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας με επίκληση της γνωστής περσινής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Έτσι, επαναλαμβάνεται η απαράδεκτη ενέργεια της αφαίρεσης όλων των απαραίτητων πόρων από τα δημόσια νοσοκομεία για την πληρωμή των δόσεων του ληστρικού χρέους, σε βάρος της ίδιας της επιβίωσης του πληθυσμού.
Από τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων και των ΥΠΕ πληρώνονται α) απαραίτητα ιατρικά υλικά, φάρμακα κλπ β) οι μισθοί του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού όλων των κλάδων γ) οι πρόσθετες εφημερίες όλων των γιατρών.

Είναι σαφές πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ο επιχειρούμενος από το μαύρο μέτωπο ΕΕ – ΔΝΤ – κυβέρνησης οικονομικός στραγγαλισμός της δημόσιας περίθαλψης. Δεν πρέπει να επιτραπεί η κλιμάκωση της υγειονομικής γενοκτονίας ώστε από την μια μεριά να «ευημερούν» οι οικονομικοί δείκτες που απαιτούν οι δανειστές («πλεονάσματα», πληρωμές δόσεων δημοσίου χρέους κλπ), και από την άλλη οι ασθενείς να πεθαίνουν και το υγειονομικό προσωπικό να εξαθλιώνεται.

Καλούμε τους Διευθυντές Ιατρικών Υπηρεσιών που τώρα εκτελούν χρέη διοικητών νοσοκομείων, όλα τα μέλη των διοικήσεων αιρετά αλλά και διορισμένα, και τα αρμόδια διοικητικά στελέχη των νοσοκομείων ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ σε αυτήν την απαράδεκτη εντολή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, όλα τα νοσοκομειακά σωματεία, όλες τις ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ σε άμεσες μαχητικές συντονισμένες αγωνιστικές ενέργειες (απεργίες, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις στα γραφεία διοικήσεων) ώστε να αποτραπεί η ΛΗΣΤΕΙΑ που επιχειρείται σε βάρος της δημόσιας περίθαλψης και σε όφελος των δανειστών.

Η Ιστορία θα είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ για όσους συναινέσουν με τις υπογραφές τους στο επιχειρούμενο έγκλημα. Πολύ περισσότερο αμείλικτη από τις όποιες απειλές περί «διοικητικών» ή «δικαστικών» κυρώσεων. Η σωτηρία της δημόσιας περίθαλψης για την επιβίωση του πληθυσμού της χώρας είναι το υπέρτατο δημόσιο συμφέρον. 

1 σχόλιο: