Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Δημιουργική λογιστική και στην ΟΕΝΓΕ!

«Ακέφαλη» παραμένει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) δύο εβδομάδες μετά το 9ο Συνέδριο (εδώ), εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στην Υγεία (εδώ) και στο Ασφαλιστικό (εδώ).

Αιτία αποτελεί η πρωτοφανής εμπλοκή που έχει ανακύψει για τη συγκρότηση σε σώμα του Γενικού Συμβουλίου και του Προεδρείου, εξαιτίας της 1ας έδρας που περισσεύει από την κατανομή των εδρών μεταξύ των παρατάξεων. Σύμφωνα με το Μέτωπο το οποίο βρέθηκε στην 3η θέση, με 49 ψήφους και 7 έδρες, η επιπλέον έδρα πρέπει να δοθεί με κλήρωση. Αντίθετα, σύμφωνα με τη ΔΗΠΑΚ η οποία αναδείχθηκε σε 1ηδύναμη από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, με 53 ψήφους και 7 έδρες, η επιπλέον έδρα ανήκει στην παράταξη που συγκέντρωση τις περισσότερες ψήφους προκειμένου το Προεδρείο που θα βγει να είναι αναλογικό.

Αν και δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο στην ΟΕΝΓΕ, αλλά ούτε και νομοθεσία που να ορίζει με σαφήνεια τι πρέπει να συμβεί σε αυτή την περίπτωση, εάν ισχύσει το πρώτο σενάριο θα έχουμε ενδεχομένως το παράδοξο φαινόμενο μία παράταξη η οποία πήρε λιγότερες ψήφους να βγάζει Πρόεδρο! Γεγονός που δικαιολογημένα θα προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα των νοσοκομειακών γιατρών.

«Μαζί με τα μαθηματικά του Κατρούγκαλου, που εμφανίζει τις μειώσεις στις συντάξεις ως αυξήσεις, έχουμε και τα μαθηματικά της παράταξής του που κάνουν το 49 μεγαλύτερο του 53!» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΚ, που κατηγορεί το Μέτωπο για «παιχνίδια με στόχο την αλλοίωση των συσχετισμών του πρόσφατου Συνεδρίου».

Πληροφορίες του Virus αναφέρουν, στο μεταξύ, ότι την άποψη περί αναλογικότητας στο Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ συμμερίζεται το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή που βρίσκεται στη 2η θέση (52 ψήφοι – 7 έδρες). Αντίθετα, οι παρατάξεις ΔΗΚΝΙ και Συμπαράταξη των Νοσοκομειακών Γιατρών για την Ανασυγκρότηση του ΕΣΥ (38 ψήφοι – 4 έδρες, 13 ψήφοι – 2 έδρες) κλείνουν στη «λύση» της κλήρωσης.

Τα δεδομένα αυτά στη συνεδρίαση της 20ης Απρίλη για την συγκρότηση σε σώμα του ΓΣ της Ομοσπονδίας, διαμόρφωναν ισοψηφία μεταξύ των 26 παριστάμενων αντιπροσώπων (1ας απουσίαζε λόγω ανυπέρβλητων εμποδίων) κι έτσι αυτή οδηγήθηκε σε αναβολή. Η επόμενη συνεδρίαση, ωστόσο, είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιούνη (!), αφήνοντας παροπλισμένο το κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών στην πλέον κρίσιμη περίοδο.

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς» τονίζει η ΔΗΠΑΚ, η οποία καλεί τις Ενώσεις και τα πρωτοβάθμια Σωματεία των γιατρών να πάρουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης τους ενόψει της 48ωρης απεργίας και της Πρωτομαγιάς, «κόντρα στα μέτρα για τη λαϊκή σφαγή» και «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γιατρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου