Τρίτη 26 Απριλίου 2016

«Βράζει» ο ιατρικός κόσμος για την κατάργηση του κλάδου των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ



Παρεμβάσεις Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Πατρών

Από Iatropedia 

Όλη την κοινωνία απέναντί της κατάφερε να στρέψει αυτή η κυβέρνηση στην οποία τόσα είχε επενδύσει ο ελληνικός λαός… Με το ασφαλιστική και φορολογικό που προσπαθεί τώρα να περάσει καταστρέφει πολλαπλά διάφορους επαγγελματικούς κλάδους με τους γιατρούς και το πολύπαθο ΤΣΑΥ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της …δυσαρέσκειας μαζί με τους δημοσιογράφους.

Αντίστοιχη αντίδραση με τους γιατρούς είχαν βέβαια από το πρωί οι φαρμακοποιοί όπως παρουσιάζουμε και στο ρεπορτάζ που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά:

Απόψεις για το Ασφαλιστικό από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Ασφαλιστικό; Ποιο ασφαλιστικό; Ο Θεός να κάνει ασφαλιστικό, αυτό το νομοσχέδιο. Τι προβλέπει; Μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών. Μήπως είναι ένα δεύτερο φορολογικό;
Υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες; ΟΧΙ.
Υπάρχουν μελέτες βιωσιμότητας; ΟΧΙ.
Υπάρχει πρόγραμμα ανάπτυξης και χρηστής διαχείρισης των Ταμείων; ΟΧΙ.
Γνωρίζουμε ακριβώς την ακίνητη περιουσία των Ταμείων και υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης της; ΟΧΙ.
Για ποιο λόγο δεν υπάρχουν ισολογισμοί στα περισσότερα Ταμεία; Παραδείγματος χάριν το ΤΣΑΥ δεν έχει ισολογισμό από το 2002 και η κατάσταση στα περισσότερα Ταμεία είναι ίδια. Χωρίς ισολογισμούς δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αναλογιστικές μελέτες και μελέτες βιωσιμότητας. Μήπως με την κατάργηση ακόμα και των «ευγενών Ταμείων» καλύπτουμε νέες και παλιές αμαρτίες; Πότε θα σοβαρευτούμε ως κράτος και θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Είναι δυνατόν η σημερινή κυβέρνηση να θεωρεί πλούσιους, όσους έχουν σύνταξη πάνω από 1170 €;

Στο σύνολο τους οι μειώσεις των συντάξεων θα φτάσουν το 30% (μεσοσταθμιστικό 15% με 20%). Περικόπτεται το εφάπαξ και σταδιακά καταργείται το ΕΚΑΣ. Που οδηγούμαστε; Σε περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως και το φορολογικό, χτυπούν άμεσα τη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες. Αν η σημερινή κυβέρνηση έχει σκοπό να εξαφανίσει τη μεσαία τάξη, ας μας το πει. Πώς θα αναπτυχθεί η χώρα χωρίς μεσαία τάξη, μόνο με άκρατο κρατικισμό; Σε όλον τον κόσμο, τα ασφαλιστικά νομοσχέδια είναι ανταποδοτικά και αναπτυξιακά. Στην Ελλάδα, μόνο εισπρακτικά. Θεωρούμε ότι είναι καταδικασμένο σε αποτυχία λόγω της μορφής του και ευελπιστούμε να δούμε ένα ασφαλιστικό δομημένο ορθολογικά και σε επιστημονική βάση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΛΑΤΑΝΗΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών:

Μέσα από τις απέραντες αδικίες και στρεβλώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, διαπιστώνουμε την εμμονή της κυβέρνησης στην απόφαση κατάργησης «του κλάδου των μονοσυνταξιούχων αναδρομικά από 1.1.2016.» όπως αναγράφεται στο άρθρο 94 παρ. 5.

Η υφαρπαγή των χρημάτων της ειδικής ρύθμισης της προσαύξησης τωνμονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ, φαλκιδεύει τα δια νόμου κατοχυρωμένα δικαιώματα των υγειονομικών, οι όποιοι πληρώνουν επί τόσα χρόνια αυξημένες κατά 50%ασφαλιστικές εισφορές και καταληστεύει τη νομοθετημένη προσαύξηση στη σύνταξη,καθώς δεν υπάρχει καμία κατοχύρωση από την προσχηματική επίκληση μελλοντικής διενέργειας αναλογιστικής μελέτης.

Εξαϋλώνεται επίσης ο λογαριασμός της «στέγης υγειονομικών», καθώς δεν περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, ως οντότητα ή παροχή σε κανέναν κλάδο του υπό ίδρυση ΕΦΚΑ.

Παραμένουν οι γνωστές στρεβλώσεις υπερβολικής, καταχρηστικής και άδικης υπερφορολόγησης και εισφοροεπιδρομής.

Η κατάθεση και η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου θα γραφτεί στις μελανές σελίδες της πολιτικής ιστορίας και θα καταρρίψει κάθε ρεκόρ νομικών προσφυγών από όλους του θιγόμενους φορείς.

Η Πρόεδρος           Ο Αντιπρόεδρος       Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής Γεώργιος Πατριαρχέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου